Дневният вестник на Хонконг – Apple Daily – увековечен на Блокчейна

Дневният вестник на Хонконг - Apple Daily - увековечен на БлокчейнаДневният вестник на Хонконг - Apple Daily - увековечен на Блокчейна
Купи и продай криптовалути

Демократичното издание използва Блокчейн, за да предотврати централизацията на свободното слово, наложено от Правителството.

Apple Daily, про-демократичното издание, което бе затворено от Правителството, се обърна към Блокчейн, за да запази истинско своето съдържание.

“Никога не съм си мислел, че Apple Daily ще изчезне толкова бързо” – казва тех разработчик в разговор с Reuters. 

Купи и продай криптовалути

 

💣Прочете ли CRYPTO Седмичник? – топ новина: ФЕД обмисля повишаване на лихвите през 2023, “преходна” или реална инфлация

 

Към момента около 4 000 статии на изданието са качени на ARWeave – платформа, изградена на Блокчейн. Друга подобна платформа е LikeCOin, според чийто разработчик – Kin Ko – “историята не трябва да се решава от тези, които имат власт”.

Apple Daily бе принудено да затвори, поради натиск от Правителството. В последния си брой списанието пише: “Благодарим на всички читатели, абонати, рекламни клиенти и жители на Хонконг за 26 години огромна любов и подкрепа”.

Това не е първият подобен случай, при който медия търси съдействието на Блокчейн, за да се предпази от властите. Uncensored Library е друг архив от статии на цензурирани журналисти, който се намира на Minecraft. Друг пример е децентрализирана версия на Wikipedia—Everipedia. 

Според мнозина с нарастването на потребителите на платформи като Twitter и Facebook, се повишава и възможността на централизация на речта. В такъв момент изходът е един и той е използване на Блокчейн.

 

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група