Добивът на Биткойн става 7.3% по-труден

Добивът на Биткойн става 7.3% по-труден
Купи и продай криптовалути

Добивът на Биткойн стана 7,3% по-трудн след последната промяна от преди две седмици. Това е втората положителна корекция, след забраните на добива в Китай, които понижиха цената и хеш рейта на Биткойн.

Биткойн миньорите са компютри, които се конкурират за решаването на криптографически пъзел. По този начин се верифицират транзакции и се градят блоковете в системата. В замяна на положените усилия, блокчейнът възнаграждава миньорите с новосъздадени монети. 

В резултат на броя на компютрите, които се състезават, блокчейнът коригира трудността, след изкопаването на всеки 2016 блок. Това е приблизително на всеки две седмици.

Купи и продай криптовалути

Последната корекция на трудността е втората поредна положителна корекция, като на 31 юли извличането на Биткойн стана с 6% по-трудно. През средата на май добивът на Биткойн стана 21,53% по-труден, което е рекордно високо увеличение. Малко след като този рекорд бе поставен обаче, степента на трудност рязко спадна, когато Китай започна забраната на дейността на миньорите. 

На 3 юли добивът на Биткойн стана 28% по-лесен, което е най-голямото намаление на трудността в 12-годишната история на монетата. Тогава много китайски миньори излязоха офлайн за отрицателно време, като те отговаряха за 65% от световния хаш рейт. 

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група