El Salvador ще получи помощ от Централноамериканската банка за развитие

Купи и продай криптовалути

Централноамериканската банка за икономическа интеграция ще асиситира на El Salvador в реализацията на Биткойн закона, който страната прие миналата седмица.

Президентът на организацията, Dante Mossi заяви, че страната, ще получи технологична помощ. Mossi сподели, че тя ще се изразява в “технолочитен екип”, който ще помага на Nayib Bukele (Президент на El Salvador). 

„Чувстваме се много горди, че първият избор на правителството при търсенето на помощ и подкрепа при изпълнението (на закона) е Централноамериканската банка за икономическа интеграция.“

Купи и продай криптовалути

 

🌋Прочете ли CRYPTO Седмичник ? – топ новина: защо El Salvador прие Биткойн закон, последиците за долара?

 

„Няма друга държава, която да е приела Биткойн толкова широко, колкото Salvador“, каза Mossi. „Това е предизвикателство, на което трябва да се обърне внимание, за да се намери най-добрият начин за защита на потребителя.“

Mossi сподели, че екипът ще се състои от кадри на организацията, заедно с представители на Министерството на финансите на El Salvador и Централната банка на страната.

Засега El Salvador ще партнира и с компанията за Lightning Network, wallet-a Strike, която служи за бързи трансфери на Биткойн от и към традиционен банков акаунт. Страната предвижда да създаде и национален wallet. 

Приемането на закона предизвика вълна от интерес и от страна на IMF. Президент Bukele имаше среща с организацията, на която трябваше да обясни избора си. 

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група