Ел Салвадор взима “първи стъпки” при добива на Биткойн с вулканична енергия

Ел Салвадор взима “първи стъпки” при добива на Биткойн с вулканична енергия
Купи и продай криптовалути

Президентът на Ел Салвадор заяви чрез видео в Twitter, че страната е започнала своя проект за използване на геотермална енергия от вулкани за добив на Биткойн.

Президентът Nayib Bukele публикува видеото вчера с надпис „Първи стъпки“, придружено от емоджи на вулкан.

Краткият клип показва център за добив на енергия и служител в центъра, който свързва проводник към машина за добив на Биткойн. Извличането на крипто е енергоемък процес на използване на мощни компютри за проверка на транзакциите в блокчейна.

Купи и продай криптовалути

Прочети Крипто Седмичник!

Напоследък добивът на Биткойн беше подложен на критика поради огромното количество енергия, която използва. Все повече добивни компании търсят чиста енергия за производство на актива. Bukele заяви през юни, че държавната електроенергийна компания на Салвадор LaGeo ще използва “много евтина, 100% чиста, 100% възобновяема енергия, 0 емисионна енергия от нашите вулкани” за добив на Биткойн.

Ел Салвадор направи Биткойн законно платежно средство в страната на 7 септември. Гражданите опровергаха идеята по-рано този месец, когато хиляди излязоха на улицата, за да протестират срещу президента.

Законът за Биткойн на Салвадор казва, че предприятията трябва да приемат плащания в криптовалутата, ако имат технологията. Гражданите не е необходимо да го използват, но се насърчават от правителството: вече има създаден портфейл, наречен Chivo, а тези, които го изтеглят на своя смартфон, се възнаграждават с 30 долара в Биткойн.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група