Elon Musk сподели, че SpaceX притежава Биткойн, а той лично държи и Етериум, и Dogecoin

Elon Musk сподели, че SpaceX притежава Биткойн, а той лично държи и Етериум, и Dogecoin
Купи и продай криптовалути

Новината дойде по време на събитието ‘The B Word’.

По време на онлайн конференцията ‘The B Word’, Musk сподели, тех компанията SpaceX е инвестирала в Биткойн. “Аз притежавам Биткойн, Tesla притежава Биткойн, SpaceX притежава Биткойн”, анонсира той, като допълни, че е инвестирал и лично в Етерием и Dogecoin. Musk не сподели точните размери на покупките си, но каза, че има повече Биткойн от Етериум и Doge.

 

Купи и продай криптовалути

Чуйте дневните крипто новини ТУК!

 

Според официалния уебсайт на „The B Word“, конференцията „има за цел да обясни как институциите могат да възприемат Биткойн и как всички ние можем да подкрепим мрежата“. Събитието е организирано от Crypto Council for Innovation – група от компании в сферата на финансовите услуги, които инвестират в крипто.

Конференцията се проведе в два дни, като във втория ден гост бе не само Musk, а и Cathie Wood – CEO на ARK Invest и Jack Dorsey – CEO на Twitter и Square.

Musk сподели, че е “фен на” децентрализираните финанси (DeFi), при които няма организация или държава, която да определя правилата на системата, както е при криптовалутите. Макар и досега голяма част от DeFi протоколите да са изградени над Етерием, наскоро Dorsey сподели, че Square ще разработва DeFi над Биткойн.

На срещата една от темите бе и използването на невъзобновяема енергия за добиването на Биткойн (енергия от въглища). В началото на годината Tesla не само инвестира в Биткойн, а обяви, че ще приема плащания с криптовалутата. Само няколко месеца по-късно Musk реши да обърне курса и спря тази възможност за заплащанията. Компанията реши, че ще приема Биткойн плащания отново, когато миньорите използват над 50% възобновяема енергия. 

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група