Ethereum Classic – Спящ гигант

ethereum classic какво е
Купи и продай криптовалути

Ethereum Classic

Ethereum Classic (ETC) е пренебрегван от дълго време тъй като повечето очи са били фокусирани върху главната блок-верига Етереум. Това обаче може да приключи съвсем скоро, тъй като броят на транзакциите с ETH се повишава рязко. Mрежата започва да изпитва трудности при обработването им. В резултат транзакционните такси вече надвишават 1 щ.д. Ако тази тенденция продължи, мрежата Ethereum може да достигне критична точка, преди да се приложи “плазмата”. Нова технология, която значително ще увеличи производителността на мрежата.

Разкриване на информация: Това е спонсорирано заглавие

Купи и продай криптовалути

Тъй като Ethereum Classic осигурява същата функционалност, много е лесно да преминете от ETH към ETC. Това ще доведе до огромно прехвърляне на капитал от “Етереум” към “Етереум Класик”.

Тук можем да разгледаме Bitcoin Cash (BCH) като аналогичен пример. Тъй като Bitcoin не успя да внедри SegWit2x hard fork, в мрежата започнаха да се натрупват стотици хиляди непотвърдени транзакции, а транзакционните такси скочиха до десетки долара Декември месец на 2017 година.

Това направи Bitcoin Cash с 8MB блокове да се разглежда като надеждна алтернатива със същата функционалност, но много по-бързо и с по-ниски такси. В резултат на това цената достигна своя връх през ноември 2017 г. до повече от 0,4 БТК на пазара на БТК / БКХ. По време на писането цената на BCH е около $2,687.82 USD .

Въпреки че аналогията между ETC и BCH е ясна, Ethereum Classic изглежда по някакъв начин е забравен и обменният курс на ETC / ETH пазара е толкова нисък. В сравнение с BCH срещу BTC съотношението е около 5 пъти по-ниско.

Предсказването на нещо в крипто света е несигурно. Но ако Ethereum започне да има проблеми с транзакционния капацитет, което е много вероятно да се случи през следващите седмици, има големи шансове,  Ethereum Classic да спечели големи печалби от проблемите на ETH.

Източник:  https://themerkle.com/