Facebook с планове да пусне Diem (бивша Libra) през 2021 година

фейсбук diem крипто
Купи и продай криптовалути

Глобалните регулатори трябва да дадат зелена светлина на дигиталната валута, подкрепена от Facebook, Diem и свързания с нея портфейл Novi и да премахнат пречките пред стартирането им през 2021 г. Тази гледна точка се споделя от ръководителя на Facebook Financial Дейвид Маркус.

 

Купи и продай криптовалути

Ръководителят на звеното за платежни инициативи в социалната мрежа припомни, че чака одобрението на регулаторите. Той е убеден, че изоставянето на затворена система, достъпна само за потребителите на Facebook и Messenger и сформирането на консорциум с други компании ще спомогне за смекчаване на страховете на властите.

„Не мисля, че искаме незабавно доверие. По-скоро става въпрос за презумпцията за невинност. Всички стъпки за преодоляване на съпротивата за реализиране на нашите стремежи преди това са основателна причина да възприемаме плановете си по този начин “, обясни Маркус.

телеграм cryptomaniabg

Ръководителят на Facebook Financial отбеляза, че в историята няма примери, когато всяка компания би могла да инвестира голямо количество ресурси в разработването на продукт / услуга и след това да се откаже от контрола си.

„Ще се опитаме да го направим възможно най-отворената и прозрачна екосистема“, обясни Маркус.

Припомнете си, че на 1 декември Асоциацията Libra, която разработва цифровата валута, промени името си на Diem Association. През май Facebook ребрандира портфейла Libra от Calibra до Novi.

Прочетете още: “Биткойн ще нарасне до 32 056 долара през 2021 година”

Cъздaдeнaтa oт Fасеbооk гpyпa, зaeднo c oщe 27 ĸoмпaнии избpa Cтюapт Лeви зa глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop, Дaлия Maлxи зa глaвeн тexнoлoгичeн диpeĸтop, Kиpaн Paдж ĸaтo изпълнитeлeн пpeзидeнт зa pacтeжa и Kpиcти Kлapĸ ĸaтo pъĸoвoдитeл нa cлyжитeлитe.

Германският финансов министър Олаф Шолц отбеляза, че ребрандирането на цифровата валута на Facebook не е достатъчно за да успокои притесненията на регулаторите.

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми