FED коментира Dogecoin?

Robinhood скоро ще даде възможност за преместване на Dogecoin, казва COO-то
Купи и продай криптовалути

През последните месеци вдигането на Биткойн и Етериум беше главозамайващо. То обаче се отрази добре и на други монети, които вдигнаха цената си с хиляди пъти. Може би най-нашумялата от тях е меме криптовалутата Dogecoin (DOGE).

В рамките на 15 седмици Dogecoin повиши цената си с 10 000%. От цена под половин цент в началото на годината – $0.004, този месец тя достигна до $0.41. Dogecoin се нареди в топ 5 по пазарна капитализация на най-ценни крипто активи като с лекота подмина стейбълкойна Тетър.

Тези повишаващи се цени обаче не останаха незабелязани от държавата. По въпроса с възхода на актива коментира Jerome Powell, председателя на United States Federal Reserve (ФЕД).

Купи и продай криптовалути

По време на интервю за Yahoo Finance репортерът Brian Cheung попита Powell за мнението му относно ръста на акциите на Gamestop и Dogecoin. Репортерът спомена, че ниските лихви и паричната политика може да са причините за този ръст.

Powell отговори “Някои от цените на активите са високи. Виждате неща на капиталовите пазари, които са малко frotish {пенливи}. Това е факт.” както и „Няма да кажа, че това няма нищо общо с паричната политика, но има и огромно количество с ваксинацията и възобновяването на икономиката.“

“frotish” е термин, който предполага, че цената на актива не е адекватна към присъщата му стойност. Използва се, когато цената на актива е по-висока от реалната му справедлива стойност. Това може да е знак за пукане на балона. 

пасивни доходи от криптовалути

Според Pawoll сегашната монетарна политика на ниски лихви и стимули на обществото наистина е оказала влияние върху цената на активите и тя се е повишила. Той обаче вижда и връщане към нормалния начин на живот на хората, които са поставили ваксини. 

Вдигането на цената на Dogecoin са отчасти резултат и от tweet-овете на Elon Musk (CEO на Tesla). Често публикациите му са свързани с последващото вдигане на цената. Доколко обаче може да продължи това и близо ли сме до пукането на балона?

пасивни доходи от криптовалути

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържани

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група

Facebook страница