Fidelity си партнира с BlockFi, за да започне да издава заеми, обезпечени с биткойн

Fidelity
Купи и продай криптовалути

Разделът за цифрови активи на Fidelity Investments ще позволи на институционалните клиенти да използват биткойни като обезпечение за парични заеми. Това съобщава Bloomberg.

Президентът на Fidelity Digital Assets Том Джесоп поясни, че компанията му ще държи цифровия актив и ще предоставя заеми. Според него услугата потенциално ще заинтересува хедж фондове, миньори и извънборсови платформи.

„Този тип заеми ще бъдат по-дългосрочни от обикновените сделки. Тъй като пазарите растат, очакваме това да се превърне в доста важна част от екосистемата “, каза Джесоп.

Купи и продай криптовалути

Прочетете още: “ING Bank тества решение за съхранение на криптовалута

Партньор на компанията ще бъде стартъп фирмата BlockFi. За да получи заем, клиент на Fidelity трябва да има акаунт в BlockFi.

Главният изпълнителен директор на компанията Зак Принс заяви, че BlockFi ще управлява рисковете от нестабилност, като предлага 60% от заема, обезпечен с биткойн.

„Програмата обаче има място за персонализиране на ниво клиент и може да бъде адаптирана към нуждите на големите фирми“, добави той.

Като напомняне, през октомври 2019 г. Fidelity Investments стартира услуга попечител за институционални биткойн инвеститори.

През ноември 2020 г. Ria Bhutoria, главен анализатор за дигитални активи на Fidelity Investments, отговори на критиците на първата криптовалута на шест най-често срещани тези.

телеграм cryptomaniabg

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми