Втората най-голяма фондова борса в Германия ще стартира крипто обмен

обмен на криптовалути
Купи и продай криптовалути

Втората най-голяма фондова борса в Германия ще стартира крипто обмен през второто тримесечие на 2019 г.

Немската фондова борса Stuttgart Group в сътрудничество със SolarisBank разработва платформа за крипто търговия, която ще започне работа през първата половина на 2019 г. Според съобщението на Boerse Stuttgurt Group, SolarisBank ще осигури обмена с необходимите банкови услуги.

Alexander Höptner, изпълнителен директор на Boerse Stuttgart GmbH, сподели мнението си по новото начинание.
Със своята комбинация от технологии и банкови познания, SolarisBank е страхотен партньор за нас да предлагаме централни услуги по веригата на стойността на цифровите активи. SolarisBank ни подкрепя в предприемането на търговия с криптовалути и символи на следващото ниво и в определянето на нови стандарти за прозрачност и надеждност.
Roland Folz, изпълнителен директор на SolarisBank, добави следното:
Boerse Stuttgart Group и SolarisBank споделят амбицията да оформят бъдещето на финансовата индустрия. Надеждното и ефективно място за търговия е основен принос към нашата обща визия за хибриден финансов свят с фиатна и криптовалута. Ние сме много доволни, че Boerse Stuttgart Group избра нашата Blockchain Factory около Питър Гроскопф и Майкъл Оферман като надежден партньор.

Възможна платформа за ICO

Екипът в Бърнс Щутгарт на първо място ще предлага търговия с установени криптовалути като Bitcoin (BTC) и Ethereum (ETH). Съществува и платформа за ICO, която се разработва. Тя ще позволи търговията с различни токени. Не е ясно дали символите ще бъдат третирани като ценни книжа или ще продължат да се търгуват като криптовалути.
Частни и институционални инвеститори ще могат да търгуват на платформата. Това на свой ред ще даде по-ясна представа за текущите пазарни ситуации по всяко време. Новото търговско предприятие се стреми да бъде регламентирано като многостранна система за търгуване (МСТ).

За Boerse Stuttgart Group и SolarisBank

Boerse Stuttgart Group е втората по големина фондова борса в Германия. Фирмата предлага търговия с традиционни инвестиционни активи като акции, защитени деривати, облигации, дялове на инвестиционни фондове и сертификати за участие в печалбата. Boerse Stuttgart Group се нарежда на десето място сред европейските борси с обем на търговията от 81 млрд. Евро за всички класове активи през 2017 г.

Купи и продай криптовалути
SolarisBank е първата платформа за банкови услуги. Той има пълен банков лиценз и позволява на компаниите да предлагат собствени финансови продукти чрез тях. Основана през 2016 г., банката предоставя силно развита екосистема за компании, банки и корпорации.