Galaxy Digital купува BitGo за $1.2В

Galaxy Digital купува BitGo за 1.2В
Купи и продай криптовалути

Galaxy Digital, фирма за финансови услуги оглавена от Michael Novogratz, съобщи, че ще закупи крипто custody компанията BitGo за повече от $1В. Разплащането ще е в кеш и в акции на Galaxy. 

Според съобщението акционерите на BitGo ще получат за сделката 33.8М новоиздадени акции на Galaxy, както и $265 в кеш. Към момента на писане цената на акция на компанията е малко над $34.

„Придобиването на BitGo утвърждава Galaxy Digital като one-stop-shop за институции и значително ускорява нашата мисия да институционализираме екосистемите на дигиталните активи и технологията на блокчейн“ каза Novogratz.

Купи и продай криптовалути

Galaxy Digital има $40В в активи под попечителство и предоставя услуги на 150 ексчейнджа и 400 институции. BitGo от своя страна процесва над 30М транзакции на месец.

Бъдещето заедно

Чрез това слинате Galaxy твърди, че ще придобие още 400 международни клиента. Също компанията ще придобие офиса в San Francisco. 

Компанията наскоро подаде молба пред SEC за Биткойн ETF. С този ход Galaxy Digital се присъедини към останалите високопрофилни бизнеса, подали молба за крипто ETF, сред които e Skybridge Capital.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

пасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група