GlobalX е следващата компания, подала молба за Биткойн ETF

GlobalX е следващата компания, подала молба за Биткойн ETF
Купи и продай криптовалути

GlobalX, компания, управляваща активи за $31В, е поредната желаеща да получи разрешение за Биткойн ETF от страна на U.S. Securities and Exchange Commission (SEC).

GlobalX е дъщерно дружество на Mirae Asset Global Investments, глобален инвестиционен мениджър с над $560В под управление.

 

Купи и продай криптовалути

Слушай подкаста с най-важните новини от деня!

 

Биткойн ETF е деривативен инструмент, който позволява на притежаващите го да го търгуват на борсата както обикновените акции. Той е свързан с реалната цена на Биткойн и предоставя по-лесен и удобен начин за търгуване на институционалните инвеститори. При ETFът няма да има опазване на ключове или секретни фрази – нещо, което би било трудно за една институция.

Ако молбата бъде одобрена, то Global X Bitcoin Trust ще бъде листнат на борсата Cboe BZX. Засега компанията не споделя кой ще бъде попечител над криптовалутите. Понастоящем GlobalX предлага общо 84 ETFа, обхващащи технологии, акции и суровини.

Молбите за крипто ETF растат. Наскоро SEC отложи молбата на SkyBridge и изглежда не бърза с останалите в чакалнята. Въпреки това в Канада вече има няколко успешни крипто ETF проекта, а Бразилия също не изостава по отношение на новите деривативи. 

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група