Goldman Sachs открива крипто борса и биткойн фючърси

Goldman Sachs открива крипто борса и биткойн фючърси
Купи и продай криптовалути

Последните месеци на Bull пазар в криптовалутите, накараха много институции да променят мнението си относно тях и да развият свои продукти в сферата.

Присъединете се към нашият Telegram канал за още крипто новини 

пасивни доходи от криптовалути

Купи и продай криптовалути

Една от тях е и Goldman Sachs, която възобнови плановете си за отваряне на трейдинг декс за криптовалути. В допълнение банката ще започне да предлага и фючърси на Биткойн.

Решението на Goldman Sachs е значително, понеже показва как големите имена на Wall Street започват да разглеждат криптовалутите като част от ежедневните си операции и процеси. Идеята за трейдинг декса се появи още през 2018, но бе тихо отменена, поради спада на цената на актива тогава. Днес явно компанията вижда потенциал, когато пазарът се движи в голяма степен от институциите, които вкарват свободен кеш, бягайки от инфлацията-цунами.

Goldman Sachs не е първата институция, която ще предлага на клиентите си фючърс договори. CME Group Inc, Intercontinental Exchange Inc и Fidelity също предлагат такива договори, но решението на Sachs най-вероятно ще стимулира още повече инвестиции и може да кажем, че цената ще продължи да катери нови висоти.
Какво е фючърс?
-финансов дериват
-договор, който те кара да купиш актива на определена бъдеща дата и цена
-пример: цената на Биткойн при сключването на договора е $38 000. На датата, на която изтича договора, цената е $36 000. Аз съм на загуба и трябва да платя $2 000 на борсата.
-пример: цената на Биткойн при сключването на договора е $38 000. На датата, на която изтича договора, цената е $42 000. Аз съм на печалба и трябва да получа от борсата $4 000.

Решението на банката идва след като добре познати компании като Tesla, MicroStrategy наляха големи суми в Биткойн, а Twitter, Mastercard и BNY Mellon също подкрепиха криптовалутата. Може да разгадаем решението на Sachs като знак, че цената ще продължи да се вдига в близко бъдеще.

Автор: Милица Димитрова

 

пасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група

Facebook страница