“Голямо мнозинство” от институциите ще притежават крипто до 2026: доклад на Fidelity

“Голямо мнозинство” от институциите ще притежават крипто до 2026: доклад на Fidelity
Купи и продай криптовалути

Крипто индустрията получи доза добри новини под формата на ново проучване на Fidelity, което предполага, че предстои масова институционална адаптация.

Броят на институционалните инвеститори, които притежават крипто активи, нарасна драстично и ще продължи да го прави и в бъдеще, според ново проучване на Fidelity Digital Assets.

Според проучването 70% от институционалните инвеститори възнамеряват да купят или инвестират в дигитални активи в близко бъдеще, като над 90% от тях планират да направят това до 2026 г.

Купи и продай криптовалути

 

Чуйте дневните крипто новини ТУК!

 

Докато крипто индустрията редовно излъчва оптимистични проучвания, констатациите от Fidelity си струва да се отбележат предвид размера и влиянието на компанията. Tom Jessop, президентът на Fidelity Digital Assets, отдава вниманието към крипто поради последните финансови кризи. „Пандемията – и фискалните и парични мерки в отговор на нея – беше катализатор за много институционални инвеститори да дефинират своята инвестиционна теза и да я приведат в действие“ – каза Jessop в едно от изявленията си.

В проучването са участвали 1100 институционални инвеститори, разделени между САЩ, Европа и Азия. По получените данни се забелязва, че азиатските страни са много по-склонни да инвестират в криптовалути от останалите. Едни от главните причини според компаниите са манипулиране на пазара и риск от висока волатилност.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група