Хардуерни криптовалутни портфейли – сигурност преди всичко

хардуерен портфейл
Купи и продай криптовалути

Най-сигурното  устройство за съхранение на криптовалути – ХАРДУЕРЕН ПОРТФЕЙЛ.

Поради нарастващия интерес на обществото към крипто валутите ние решихме да напишем следната статия и да покажем различни модели криптовалутни хардуерни портмонета за да изберете най-доброто.

Колко струват хардуерните портфейли и къде да ги купите?

Най-известните компании, работещи в промишлен мащаб, са Trezor и Ledger. . Trezor и Ledger произвеждат цяла гама от продукти за съхранение на крипто.

Купи и продай криптовалути

Trezor до момента създава един от най-защитените от хакерски атаки хардуерни портфейли. Покупката ще ви струва около 90 евро , което е относително малка сума в сравнение с цената на биткойните, които ще се съхраняват в тази “чанта”. Въпреки това, бъдете внимателни и правете покупка само в сайта на ОФИЦИАЛНАТА компания (изпращане по пощата) или от одобрени дистрибутори.

Ако разчитате на по-малка сума, можем да ви предложим алтернатива. Можете да създадете сами хардуерен портфейл от старото си флаш устройство. Най-рационалното е да не използвате 1, но 2 или повече флаш памети, за да си осигурите пълна сигурност.

В допълнение, надеждно устройство за съхранение на крипто валута може да бъде дори стар телефон . Трябва само да напишете данни за възстановяване, след което можете да запазите устройството офлайн при поискване.

Кой хардуерен портфейл  за съхранение на крипто валута да изберем?

Трезор

Трезор компанията се позиционира като производител на “оригинални и най-сигурните хардуер портфейли” и има много инвеститори на пазара, както е казано по-горе, се даде предимство на нея. Цената на продуктите им е $ 109 от официалния дистрибутор. Водоустойчивите, издръжливи портфейли се предлагат в черно или бяло. В допълнение, продуктите Трезор на фирмата са оборудвани с малък дисплей, на който можете да видите информация за проверката на данни за транзакциите, двуфакторна автентикация, мениджър парола, и др. Трезор портмонетата поддържат BTC, BCH,LTC,DASH, ZEC ,oще 19 криптовалути и  ERC20 TOKENS.

Ledger Nano S

Хардуерни портфейли Ledger Nano S поддържа Bitcoin, Litecoin, Ethereum и алткойни. Те също са популярни сред инвеститорите. Наскоро компанията обяви продажбата на един милион устройства Nano S.

Тези портфейли също са снабдени с малък дисплей, както и страничен бутон, който се използва за потвърждаване на транзакциите.

В допълнение към Nano S, Ledger също произвежда хардуерни портфейли на корпоративно ниво, наречени Blue. Тези устройства имат голям екран, както и някои допълнителни функции. Цената на Ledger Blue е $ 330.

Keep key

По-малко позната, но не по-малко качествена фирма. Пазителят на фирма Keep Key позволява да се съхраняват БТК, ETH, LTC, DASH, DOGE. Както и тези устройства имат функция за обмен на крипто валута на борсата, която се извършва чрез Shapeshift технология.

За съжаление, можете да го купите само с предварителна заявка без потвърждение на датата на доставка. Цената е $ 129.

Bitlox

Уникалността на тези хардуерни портфейли е, че не използват USB за връзка с компютър, а само Bluetooth. По природа на портфейлите на

компанията Bitlox приличат на тънка смарткарта. Тяхната цена е $ 100. За съхранение, за съжаление, в момента само БТК е на разположение, но разработчиците уверяват, че в близко бъдеще чантите ще подкрепят някои алткойни.

Цифров BitBox

Тези портмонета изобщо нямат изображение. Цифровият BitBox използва микро SD карта и е съвместим и с Tor и Tails. Въпреки своята компактност, той има голям брой функции и двуфакторна разрешителна система и високо ниво на сигурност.Произведено в Швейцария, цената е около $ 70.

Заключение

Всички горепосочени устройства са успешно тествани от милиони потребители, така че не можете да се съмнявате в тяхната безопасност. Но най-важното е, че тези устройства ще ви дадат възможност самостоятелно да съхранявате спестяванията си и да управлявате ключовете си, без да се доверявате на централизирани услуги и платформи.