Илон Мъск ще създаде нов умен град на име Starbase

Илон Мъск обяви намерението си да създаде нов град
Купи и продай криптовалути

Основателят на Tesla и SpaceX Илон Мъск се обърна към властите на Тексас относно създаването на нов град, наречен Starbase, съобщава Forbes.

От бъдещата „Звездна база” в Тексас ще излитат кораби към Марс

Присъединете се към нашият Telegram канал за още крипто новини 

Купи и продай криптовалути

пасивни доходи от криптовалути

Илон Мъск планира да създаде нов град, наречен Starbase (в превод – „Звездна база”), около площадката за изстрелване на SpaceX в Тексас. Това е поредния екстравагантен проект на прочутия милиардер.

Площадката за изстрелването на SpaceX в Тексас се намира в село на име Бока Чика – заформящо се селище в южния край на щата. Компанията разработва ракетата си Starship и тества прототипи там от 2014 г. насам.

Мъск в Twitter потвърди намерението си да създаде Starbase, която според него ще обхваща по-голяма площ от съществуващото селище.

 

“Оттам до Марс и до звездите”, добави ръководителят на SpaceX.

Коментирайки вероятните намерения на компанията да създаде нов град около Бока Чика за Bloomberg , съдия Тревиньо каза:

„самото Изпращане на туит не прави това истина. Те все още трябва да преминат през много препятствия, преди да успеят да осъществят плановете си. “

В коментарите към туитовете на Мъск потребителите не се поколебаха да се върнат към темата Dogecoin (DOGE) altcoin, на която предприемачът редовно се позовава в своите туитове .

На въпрос дали новият град ще бъде подходящ за кучета, той отговори:

“Много. И лидерът ще бъде DOGE. “

 

Символът на Dogecoin е японската порода Shiba Inu, с която Мъск многократно е публикувал мемове в Twitter . Преди ден Мъск публикува туит с ирония, в който твърди, че съобщенията му просто защитават алткойна от спад на цената му.

 

В действителност обаче те доведоха до изкуственото напомпване цената на Dogecoin. В началото на февруари, на фона на поредица от неговите туитове, цената на монетата се увеличи с почти 50% .

По-рано имаше слухове за разследване, започнато от Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC) във връзка с публикациите на Мъск за Dogecoin . Предприемачът не ги потвърди, но ентусиазирано прегърна възможната перспектива за съдебен процес с регулатора.

Спомнете си, че Мъск купи определено количество Dogecoin за най-малкия си син. Той също така каза, че е създал „малки ферми“ с децата, за да добива монетата.

Присъединете се към нашият Telegram канал за още крипто новини 

пасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група

Facebook страница