“Имаме нужда от централизирано дружество” – CEO-то на Binance

“Имаме нужда от централизирано дружество” - CEO-то на Binance
Купи и продай криптовалути

CEO-то на Binance, CZ, призна, че крипто борсата се нуждае от централизирана организация, за да удовлетвори регулаторите по целия свят.

„Осъзнахме, че се нуждаем от централизиран субект, който да работи добре с регулаторите“, каза CZ в интервю за South China Morning Post, добавяйки, че компанията трябва да има „ясни записи“ за акционерите.

Решението идва след противоречия между Binance и регулаторите от цял свят.

Купи и продай криптовалути

Това лято регулаторите от Великобритания, Италия, Каймановите острови, Малайзия, Холандия, Сингапур и Япония изразиха критики срещу борсата.

Холандската централна банка и японската агенция за финансови услуги издадоха предупреждения за потребителите относно Binance. Паричният орган на Каймановите острови и италианският Consob заявиха, че борсата не е лицензирана в съответните им юрисдикции. Малайзийската комисия по ценните книжа наскоро предприе действия срещу Binance за незаконно опериране в страната.

В Сингапур – където живее CZ – Монетарният орган на страната заяви, че Binance в момента не е лицензиран, но сингапурското дружество на борсата е подало молба.

Във Великобритания Органът за финансово поведение за първи път издаде предупреждение за потребителите относно Binance Markets Limited (BML) през юни. „FCA счита, че отговорите на фирмата са непълни и включват директни откази за предоставяне на информация. Това включва пропуски в предоставянето на подробности за това как са организирани бизнесът и групата “, заяви FCA през август. 

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група