Готова ли е Индия да легализира криптовалутите

the-future-of-cryptocurrencies-in-india
Купи и продай криптовалути

Готова ли е Индия да легализира криптовалутите. Регулаторни политики в Индия

Макар Върховният съд на Индия да изслуша случая на криптообменната индустрия срещу централната банка след банковата забрана на последния и да я подкрепи, регулаторите вече са се заели да проучват регулаторните политики за развиващия се сектор.

Очаква се бизнеса и асоциациите в сектора на криптовалутите и блокчейн да участват в заседание, заедно с Центъра за ценни книжа и борси в Индия (SEBI), за да обсъдят бъдещето на пазара на криптовалутите в Индия.

Купи и продай криптовалути

В годишния си доклад SEBI разкри, че е изпратил правителствени служители в Япония, Великобритания и Швейцария за да изучават регулациите на крипто пазарите в чужбина с активни обмен на цифрови активи.

Неочаквана променлива

През юли Върховният съд на Индия отказа да отмени забраната за търговия с крипто валути, наложена от Централната банка на Индия, като поиска от банките да запазят строга забрана за предоставяне на финансови услуги на бизнеса, свързан с крипто валути.

В разговор с Блумбърг адвокатска кантора “Шардул Амарханд и Мангалдас & Ко” Ананд Бушан заяви, че освен опасенията на правителството относно прането на пари, съществува риск да се позволи на цифровите валути да се използват като средство за обмен, дължащо се на голям спекулации и нестабилност.

“Никой не може да оцени риска в момента. Моментът, в който яснота за обмен, както и дали цифрови валути могат да бъдат използвани като средство за размяна или плащане, или ако това е стока, ще има по-малко спекулации и много по-голяма стабилност в цените “, Бхушан каза .

Стабилност

Увеличаването на стабилността както и признаването на обменът на крипто валутите като регулирани финансови институции от големи региони като Япония, Южна Корея, Франция, Великобритания и САЩ биха могли да насърчат Индия да промени забраната си.

Анализаторите очакват експозицията на местните правителствени служители на пазарите в чужбина. Те са демонстрирали високо ниво на развитие в криптовалутната и блокчейн индустрия. Така дългосрочната стратегия за развитие на SEBI може да бъде променена.

Тъй като икономиката на Индия е голяма, Европа продължава да изостава от Япония и Южна Корея от 2012 г. насам, както в обема на търговията, така и в растежа тази индустрия. Това е така поради първоначалното отхвърляне на пазара и нежеланието и да приемат този вид активи за законни.

Тази седмица Европейската комисия, изпълнителната власт, която изготвя законодателство за ЕС, призна сектора на крипто търговията като легитимна индустрия, предвид бързия темп на растеж на пазара, въпреки нестабилността му.

Валдис Домбровскис, вицепрезидентът на Европейската комисия, заяви:

” Виждаме, че крипто-активите са тук, за да останат. Въпреки моментните турбуленции този пазар ще продължава да расте и трябва”.

Рискова игра

Правителството на Индия преследва високорискова стратегия, като се изолира от глобалната крипто-валутна икономика. Сегашният му подход предполага, че пазарът на крипто валути ш Индия може да се превърне във водещ сектор по всяко време, веднага щом се създаде регулаторна рамка.

Въпреки това, както демонстрира Европа и несъответствието в пазарната структура между европейските държави и водещи пазари като Япония, отнема време, капитал и ресурси за изграждането на някакви регулаторни мерки в този пазар.