ING Bank тества решение за съхранение на криптовалута

Купи и продай криптовалути

Холандската банка ING разкри подробности за предварителните изпитания на решение за цифрово съхранение на активи, разработено като част от проекта Pyctor.

Банки и инвестиционни компании като ABN AMRO, BNP Paribas Securities Services, Citibank, Invesco, Societe Generale, State Street, UBS и други също участват в проекта, насочен към създаване на инфраструктура за съхранение и провеждане на операции по сетълмент и клиринг с криптоактиви.

телеграм cryptomaniabg

Купи и продай криптовалути

Pyctor е включен в регулаторната среда на Британския орган за финансово регулиране(FCA).

Според Hervé François, ръководител на блокчейн в ING, Pyctor включва няколко слоя сигурност (MPC), хардуерни модули за сигурност и децентрализация в едно.

„Мрежата на Pyctor за финансови институции повишава сигурността на цифровите активи в трезора и премахва всички негативи от картината“, каза той.

Работата по проекта започна не по-късно от Декември миналата година, когато Ройтерс съобщи за това, позовавайки се на добре запознати източници.

Преди да се присъедини към FCA през юли 2020 г., Pyctor проведе тестове с DLA, Piper, R3 Tata Consultancy Services и Securosys. На тях присъстваха двама управители на активи. Попечителите им са прехвърлили в тестовата мрежа Ethereum токен, който представлява цифрова облигация, издадена от подразделението Forge на Societe Generale.

Според Франсоа сделката потвърждава стабилността на децентрализирания оперативен модел на Pyctor за сигурно съхранение и прехвърляне на активи.

Друг тест в FCA беше посветен на разработването на операционен модел за издаване на токени и тяхното управление. В този случай, според Франсоа, интелигентният договор, включен в издаването на токени в мрежата Ethereum, се управлява от частната мрежа Pyctor.

„Транзакцията се осъществи в блокчейна на Ethereum, потвърждавайки предположенията за жизнеспособността на използването на публични мрежи“, каза Франсоа.

Прочетете още: “Една от най-старите банки в Европа е издала стабилна монета в мрежата Stellar”

В допълнение към разработването на попечителско решение за криптовалути, ING също играе активна роля в борбата срещу изпирането на пари в индустрията. Финансовата институция е съосновател на протокола, който помага на доставчиците на услуги за виртуални активи да се съобразят с процедурите за борба с тероризма, разработени от работната група за финансови действия за изпиране на пари (FATF).

SC Ventures, звено за рисков капитал на британската банкова корпорация Standard Chartered и доставчикът на финансови услуги Northern Trust също обявиха стартирането на услуга за съхранение на криптовалута на институционално ниво.

Живеем в едни много интересни времена и сме част от една новопрохождаща индустрия.

 

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми