Институциите поглъщат продажбата на биткойн китове по пътя към 20 000 долара

bitcoin kitove
Купи и продай криптовалути

Управляващата компания Grayscale Investments придоби 7188 BTC в биткойн само за един ден. През ноември бяха закупени 55 015 BTC, което е почти два пъти по-голям обем от производството на миньори през този период (27 881 BTC).

 

Купи и продай криптовалути

От януари до днес активите на Grayscale Bitcoin Trust са нараснали от 283,19 хиляди BTC до 546,54 хиляди BTC. За сравнение, в края на ноември цифрата беше 509,58 хиляди монети.

На 3 декември общата стойност на криптоактивите, управлявани от инвестиционната компания Grayscale Investments, достигна 12,6 милиарда долара, а в Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) обемът на средствата надхвърли 10,6 милиарда долара.

 

В допълнение към институциите, потребителите на PayPal и Cash App на Square могат да изтласкат Bitcoin до нови висоти. Анализаторите от инвестиционната компания Pantera Capital в края на ноември оценяват покупките на биткойн през първата половина от годината на 40%, а на втората половина на 70% от обема на емитираните биткойни.

Ръководителят на аналитичната служба CryptoQuant Ки Йонг-Джо отбеляза притока на биткойни в портфейлите на борсите. Спадът, наблюдаван през предходните месеци, беше прекъснат.

телеграм крипто канал

Според анализатора подобна ситуация се наблюдава преди това през юли. Тогава цената се опита да се закрепи над 10 000 долара, но в крайна сметка се превърна в странично движение, продължило месец.

 

Експертът смята, че връщането на биткойн китове към продажбите ще отложи разбиването на психологическата граница от 20 000 долара в края на годината.

 

Малко преди актуализацията на 30 ноември на рекордната цена, Ki Yong-ju обяви наличието на сигнал за евентуален дъмпинг на биткойн от големи притежатели на първата криптовалута.

Този сценарий не беше изключен от главния стратег на JPMorgan Nikolaos Panigirtzoglou, който видя заплаха в действията на количествените инвестиционни фондове за криптовалута.

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми