Институциите по следите на инвеститори – искат информация от Coinbase

Институциите по следите на инвеститорите - искат информация от Coinbase
Купи и продай криптовалути

След успехите си от директното листване и сътрудничеството с PayPal, нарастващият брой на клиенти понякога означава и повече грижа за тях. Като една от водещите платформи на световно ниво, Coinbase среща искове да представи информация за ползвателите си.

В т.н. Transparency Report, бизнесът казва, че за 2020 е получил 4227 молби от страна на САЩ и регулатори по света да предостави информация относно конкретни клиенти и споделя, че тази бройка расте. 

След като последните месеци популярността на крипто нарасна значително, проверките на органите на властта не са нещо изненадващо, особена след като част от тях смятат, че крипто служи за незаконни дейности като пране на пари. 

Купи и продай криптовалути

Това, което е интересно е, че различни институции търсят информация от Coinbase. От FBI, през Агенции по събиране на данъци, IRS, Агенции за борба с наркотични вещества (DEA) , до Агенции по храните и лекарствата (FDA). 

графикаОбщата стойност на молбите за информация са се повишили с 17% за изследвания период (втората половина на 2020), спрямо предходния период (първата половина на 2020).

Това е графика от Coinbase, показваща, че билза 90% от молбите идват от страна на САЩ, Англия или Германия. 

През предходни години компанията е водила спорове с IRS и не е желала да предоставя информация, относно клиентите си. Изглежда тази политика се променя с времето.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

пасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група