Interactive Brokers пускат услуга за търгуване на крипто

Interactive Brokers пускат услуга за търгуване на крипто
Купи и продай криптовалути

След като обявиха идеята за търговия с крипто през юни, клиентите на Interactive Brokers вече ще могат да търгуват с четири криптовалути, включително Биткойн, Етериум, Bitcoin Cash и Litecoin. Към момента услугата е достъпна само за жители на САЩ.

Interactive Brokers е онлайн брокерска платформа, която позволява на потребителите да търгуват акции, облигации, ETF-и, криптовалути и др.

Купи и продай криптовалути

Прочети Крипто Седмичник!

Към 1 септември 2021 г. платформата има 1.49 милиона клиентски акаунта и над $360 милиарда активи под надзор (assets under custody). За сравнение Robinhood има 18 милиона клиенти и $80 милиарда активи под надзор, според CNBC.

Paxos Crypto Brokerage е основният попечител на криптовалути в Interactive Brokers и отговаря за управлението на ликвидността и лицензирането на платформата. Paxos изпълнява подобна роля и за новата крипто услуга на PayPal.

Общата такса за търговия с криптовалути на Interactive Brokers в същото време е много по-ниска от тази на нейните конкуренти. Цената за търговия с $ 1000 е само $1,80. За сравнение в Coinbase например същата търговия би струвала $20.

През 2017 г. председателят на Interactive Brokers Thomas Peterffy разкритикува Биткойн за неговата нестабилност, като добави, че ако фючърсите на Биткойн на Чикагската стокова борса (CME) не се търгуват изолирано, те могат да „дестабилизират реалната икономика“.

Сега, когато Interactive Brokers добави реални криптовалути и фючърси на Биткойн, компанията се присъединява към нарастващия списък от финансови институции, които са променили позицията си относно новия клас активи. Разбира се най-забележителна остава промяната на становището на Jamie Dimon, CEO на JP Morgan. Dimon скандално нарече Биткойн „измама“ през 2017, но тази година JP Morgan започна да предлага на своите клиенти продукти  с експозиция към криптовалутата.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група