Какво е Стейкинг ? 

Купи и продай криптовалути

Що се отнася до криптовалутите, за които блокчейн технологията е известна, тя предлага алтернативен начин за хората да печелят пари. В момента милиони хора по света печелят пари чрез крипто търговия, минни операции или стейкинг на монети.

телеграм крипто канал

Купи и продай криптовалути

Сега нека дефинираме какво всъщност представлява стейкинг на монети?

За подпомагане на операциите на блокчейн мрежа, #staking е процес на задържане на средства в портфейл за криптовалута, който дава на притежателите на валути известна сила за вземане на решения в системата. Чрез стейкинг, човек придобива способността да гласува и да генерира доход, подобно на това както някой може да получи лихва за държане на пари в банкова сметка. За да го кажем с прости думи, можем да кажем, че стейкинга на монети дава възможност на инвеститорите да печелят редовен доход за своите инвестиции.

Предимства на стейкинг.

Преди да разберем как функционира механизмът, нека да разгледаме предимствата на стейкинг монети при операторите на добив.

• Едно от значителните предимства на стейкинга на монети е, че то елиминира необходимостта от непрекъснато закупуване на скъп хардуер и консумация на енергия.

• За разлика от другия хардуер за добив, стойността на стейкинг монетите не намалява, въпреки че може да бъде повлияна от колебанията в текущите пазарни цени.

• Позволява на инвеститорите с достатъчно притежания в монетата да валидират транзакциите в мрежата.

• Освен всичко по-горе, той е и по-щадящ за околната среда и е енергийно ефективен.

Работен механизъм

Концепцията за стейкинг е свързана с механизма Proof of Stake. За разлика от PoW механизма, който разчита на концепцията за добив за проверка и валидиране на нови блокове, PoS произвежда и валидира нови блокове чрез staking, което позволява блоковете да се произвеждат, без да се разчита на хардуер за добив. По този начин, вместо да се надпреварват за следващия блок с тежка изчислителна работа, PoS валидаторите се избират въз основа на броя монети, които инвестират в стейкинга. За разлика от PoW, който изисква значителни инвестиции в хардуер, стейкинга изисква директни инвестиции в криптовалутата.

Заключение

Тъй като крипто стейкинга остава един от най-ефективните начини за печелене на пари чрез блокчейн, дали да стейквате или не, зависи от вашия собствен инвестиционен стил, но преди да го направите, получете задълбочено изследване за това как работят нещата зад кулисите заедно с първоначално проучване на минимални суми, награди за стейкинг и особено протоколи за стейкинг.

Ако желаете да се възползвате от тази крипто възможност за пасивни доходи, можете да прочетете нашата статия за крипто борсата binance, в която имате шанса да съхранявате Вашите монети и да получавате различна доходност за това,че сте техен собственик.

Прочетете повече за това как да използвате борсата и как да се регистрирате от следните материали: “как да търгувате криптовалути с Binance

Последвайте ни тук👇

👉Instagram

👉Обучителна система

👉Facebook група

👉Telegram канал

👉Telegram чат

👉Инвестиционни програми