Какво представляват Non-Fungible Tokens (NFT)?

Какво представляват Non-Fungible Tokens (NFT)?
Купи и продай криптовалути

Смята се, че крипто и блокчейн индустриите имат почти неограничен потенциал и способността да трансформират света такъв, какъвто го познаваме. Въпреки това, повечето от това, което могат да направят, все още е до голяма степен теоретично. Има само няколко случая на употреба, които са налични на практика и дори тези често се пренебрегват поради нарастващи или сривни цени.

И до днес най-големите приложения на цифровите валути са търговията и извършването на плащания. Това, разбира се, е важно, както и основната причина, поради която са създадени крипто. Използването на потенциала на крипто индустрията обаче за други цели – като (NFT токените) притежава много повече потенциал.

Купи и продай криптовалути

Какво представляват NFT?

NFT по същество са символи, макар и не същите като Bitcoin и други известни алткойни. Това са специален тип криптографски символи, които представляват нещо уникално само по себе си.

За да може един токен да функционира като Биткойн, той трябва да бъде взаимозаменяем с други по рода си валути. Всеки 1 BTC винаги е равен на всеки друг 1 BTC в цялата крипто индустрия. С други думи, ако някой вземе 1 BTC от портфейла ви и го замени с друг 1 BTC, пак ще имате същата сума пари.

NFT не работят по този начин, тъй като често се използват за създаване на проверим цифров недостиг, дигитална собственост или за осигуряване на оперативна съвместимост на активите в различни платформи.

За какво се използват NFT?

Както споменахме, NFT могат да имат редица различни приложения. Но най-популярното им използване е в токенизирането, което е процес, при който активите от реалния свят получават своето представяне в дигиталния свят под формата на NFT.

Това може да включва всичко ценно, което може да бъде трудно или невъзможно да се раздели, като недвижими имоти, бижута, скъпоценни камъни, благородни метали, изкуство и др.

NFT са най-добрият вариант за разделяне на собствеността върху такива продукти, защото те са уникални, редки и неделими, което означава, че NFT могат да се продават само като цяло, а не да се разбиват на по-малки единици като Bitcoin и неговите сатошита. 0.00000001 БТЦ = 1 Сатоши (Сатоши Накамото – създателя на Биткойн)

В допълнение към всичко, което вече беше споменато, NFT могат да се използват и в децентрализирани приложения (dApps) за издаване на уникални цифрови предмети и колекционерска стойност. Те вече често се използват в онлайн игрите, където могат да представляват актив по време на игра, който може да бъде продаден или закупен под формата на NFT.

Едно потенциално използване на NFT за в бъдеще може да бъде цифровата идентичност, където хората ще съхраняват данни за идентификация и собственост в блокчейна, което би увеличило поверителността и целостта на данните.

Откъде идват NFT?

NFT съществуват от доста време, първоначално набирайки скорост през 2017 г. Това обаче нямаше нищо общо с биткойн, който отведе крипто индустрията на Луната. Вместо това имаше общо с играта CryptoKitties.

Накратко, това е игра, при която потребителите могат да събират и съхраняват генетични материали, да отглеждат виртуални котки и след това да ги продават. Както можете да си представите, всяка котка е уникална и е представена от незаменим знак. Въпреки че това може да звучи малко странно, популярността на CryptoKitties донесе над 12 000 транзакции само през декември 2017 г.

Заключение

NFT са специални крипто токени, които имат уникалната способност да представят цифровата форма на реални активи, да възлагат собственост върху споменатите активи и др. Вероятно техните случаи на използване са много по-големи, отколкото можем дори да си помислим сега, но за момента те все още са доста засенчени от други области на крипто.

Въпреки това, NFT се развиват и растат тихо и е повече от вероятно те да се появят и експлодират някой ден, по подобие на това, което секторът DeFi направи през 2020 г.

 

Реклама: Нашето ново инвестиционно предложение за пасивни доходи от крипто инвестиции.

Кратки характеристики, за повече информация относно инвестиционният проект, моля,  кликнете на този текст.

  • Pre launch период: Началото на Октомври 2020г. 
  • Официално представяне на компанията: Февруари 2021г.
  • Регистър на домейни: до 2024-05-11
  • Платежни системи:  BTC, ETH , LTC
  • Минимална инвестиция:  50 $
  • Минимално изтегляне  50 $ по всяко време
  • Теглене на печалба:  Ръчно – До 72ч
  • Натрупване на печалба:  7 дни / седмица
  • Месечна доходност: 10/12/15% според закупеният пакет

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми