Какво означават новите стимули от $2 трилиона за цената на Биткойн

Какво означават новите стимули от $2 трилиона за цената на Биткойн
Купи и продай криптовалути

През уикенда Американският Сенат одобри предложението на Президента Байдън за нови $2 трилиона, с които да подпомогне своята икономика да се възстанови от Covid-19.

Присъединете се към нашият Telegram канал за още крипто новини 

Купи и продай криптовалути

пасивни доходи от криптовалути

Тези стимули са едни от най-голямата намеса, които държавата прави за американската икономика, след Втората Световна Война. Цифрата не стигна $2.2Т, които бяха одобрени през Март 2020, но е далеч по-голяма от $787В, които бяха отпуснати през кризата 2008.

Но какво значат стимулите за цената на Биткойн?

„Вярваме, че има голям шанс поне част от тези пари да намерят път до водещата криптовалута – или може би дори до други алткойни” – сподели Jason Deane, анализатор на Биткойн в Quantum Economics.

Една от главните причини за евентуално покачване на цената на криптовалутата е идеята, че Биткойн е хедж срещу инфлация. Досега намаляването на покупателната способност на долара е влияела положително на цената на криптото. Твърденията, че “Биткойн е дигитално злато” – продължават да набират популярност.

След като пакетът за стимули беше одобрен, цената на БТЦ тръгна нагоре и премина $50 000, а в момента на писане е $55 527.

Въпреки очакванията, не е сигурно, че цената на Биткойн е корелирана с US пакета за стимули – все още не са ясни точните макроикономически фактори, които оказват влияние на кривата на търсене.

Според Ingo Fiedler, co-founder на Blockchain Research Lab – краткосрочно вдигането на цената може да бъде повлияна от новината за стимулите, но Биткойн вече набира голяма популярност от началото но Covid-19 и трендът ще продължи да се разраства.

“С навлизането на повече щатски долари на пазара цените на активите вероятно ще се увеличат още.Това засяга всички видове активи от недвижими имоти, ценни книжа, изкуство, а също и криптовалути. Това е ефективно обезценяване на щатския долар спрямо всички тези активи.” – каза той.

Автор: Милица Димитрова

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още крипто новини 

пасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група

Facebook страница