Канадката финтех компания Mogo купува Етер за $405,000

Купи и продай криптовалути

Интересът на компаниите към Етер нараства. Канадската фирма Mogo e направила нова покупка за 146 Етера със средна цена на койн от $2,780. Тази стъпка е част от крипто стратегията на Mogo.

Според съобщението компанията е инвестирала $405,000 във втората по пазарна капитализация криптовалута. По-рано вчера цената на Етер скочи над $3,500 и компанията вече реализира сладка печалба от тази си инвестиция.

Миналият декември Mogo съобщи плановете си да инвестира $1,5М в Биткойн. Компанията притежава 18 Биткойна, закупени на средна цена от $33,083. Повишаващата се цена на криптовалутата-майка, накара инвестираните $595,000 да се удвоят и днес струват над $1М.

Купи и продай криптовалути

„Тази първоначална инвестиция в Етер допълва предишните ни инвестиции в Биткойн и отразява вярата ни в дългосрочния потенциал на блокчейн технологията и нейната позиция като основен компонент на платформата за финансови технологии от следващо поколение“, заяви президентът и финансовият директор на Mogo – Greg Feller.

Компанията също заяви, че планира да инвестира 5% от своя кеш в бъдещето на криптовалутите.

Основана през 2003 г., Мого предлага на своите клиенти персонални заеми, защита от измами при самоличност, ипотеки, предплатена карта Visa и други услуги. През 2018 г. стартира приложението MogoCrypto – „най-лесният начин да купувате и продавате биткойни в Канада“, твърди компанията.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

пасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група