Katy Perry, Nas и Jason Derulo инвестират в платформата Audius за децентрализирана музика

Katy Perry, Nas и Jason Derulo инвестират в платформата Audius за децентрализирана музика
Купи и продай криптовалути

Децентрализираната музикална платформа Audius има за цел да предложи хибриден вариант между гиганта Spotify и Soundcloud. През последните месеци Audius също започна сътрудничество с TikTok и добави функционалност за показване на NFT.

Сега популярни музиканти, включително Katy Perry, Nas и други, официално се включиха в нов инвестиционен кръг.

Audius, която има шест милиона активни потребители месечно – обяви кръг за финансиране от 5 милиона долара, оглавен от редица видни музиканти, сред които 

Купи и продай криптовалути

Steve Aoki, Mike Shinoda от Linkin Park, Jason Derulo, Disclosure, The Chainsmokers и Pusha T.

Много от тези артисти вече са предприели стъпки в крипто индустрията. Shinoda, например, вече използва Audius, за да покаже своите колекционерски предмети от NFT и пусна свои собствени NFT-та за феновете си. Рапърът Nas беше ранен инвеститор в Coinbase, The Chainsmokers са инвестирали в различни крипто стартиращи компании, а Derulo е инвеститор в лицензиран стартиращ NFT проект Recur.

„Знам, че блокчейнът ще промени света, откакто инвестирах в Coinbase преди пет години и вярвам, че това може да е най-важната технология, която някога е идвала в музикалната индустрия“, каза Nas в съобщение. 

Sound Ventures, фирмата за рисков капитал (VC), основана от Ashton Kutcher и Guy Oseary, също участва в този кръг, заедно с бившия изпълнителен директор на Sony Music Martin Bandier и други инвеститори в музикалната индустрия. Общо казано, Audius вече е събрал 14,85 милиона долара финансиране в множество кръгове от 2018 г насам.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група