Китайска провинция предлага “черен списък” за всички незаконни миньори

Купи и продай криптовалути

Inner Mongolia предлага нови правила над добива на Биткойн, според които при нарушение миньорът бива включен в “черен списък” на китайската кредитна система.

След новините в петък за идеи за контрол над добива на Биткойн, регионалното правителство на Inner Mongolia предлага онези, които нарушават наредбата да бъдат включени в черен списък. 

Ако бъдат хванати нелегалните миньори в провинцията ще срещнат лимит на финансови продукти, които може да използват, блокиране на излизането зад граница, както и други последици. 

Купи и продай криптовалути

📌Прочете ли CRYPTO Седмичник ? – най-важните новини!

Репортът казва, че мерките ще бъдат прилагани и за доставчици на cloud услуги, доставчици на интернет и дори на интернет кафетата.

Добивът на Биткойн е популярна дейност особена с повишаването на цената на криптовалутата. Компютрите в системата се надпреварват, за да решат криптографически пъзел, а първият успял получава определено количество Биткойн като награда. Това обаче е свързано с използване на голямо количество електроенергия.

Inner Mongolia е предпочитано място за миньорите, поради ниските разходи за електричество. Въпреки това енергията в тази провинция се добива главно от изгаряне на въглища, което бе причина за регулациите. През март Inner Mongolia издаде заповед срещу добива на криптовалути, с идеята за постигане на мисията за вредни емисии до 2060.

През миналата седмица вицепремиер на Китай съобщи, че държавата трябва да вземе мерки относно индустрията и да предпази обществото от евентуалните последици. Това е едно от най-високопрофилните изказване от политик в държавата за последните години.

 

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група