Китайските миньори спират самостоятелно дейността си, след като правителството мисли да налага възбрани 

Централната банка на Китай затваря софтуерна компания заради предполагаема търговия с криптовалути
Купи и продай криптовалути

Няколко компании за добив на Биткойн в Китай са спрели дейност, поради повишилото се напрежение в сферата.

След като в петък представител на Правителството съобщи, че трябва да вземат по-серизоно внимание върху сектора за добив на Биткойн, то някои миньори спряха дейност, а други търсят изход в чужбина.

Компанията BTC.Top, която е отговорна за 1.7% от глобалния hash rate за последните 24 часа, съобщи днес, че ще премести дейността си главно в Северна Америка.

Купи и продай криптовалути

Според публикация в Weibo от Jiang Zhuoer, основателят на компанията, BTC.Top спира дейността си в Китай поради регулаторни рискове. Zhuoer добави, че ролята на Китай в добивната индустрия на Биткойн вероятно ще намалее в бъдеще, тъй като повече миньори ще се преместват в Европа или в САЩ.

Huobi Global, компания управляваща крипто борса и басейн за копаене (mining pool) обяви, че “някои левър инструменти и продукти за добив от басейни са частично неналични за нови клиенти от специфични страни и региони”.

Басейна на Huobi е петият най-голям басейн в света с 8.7% от глобалния hash rate за последните 24 часа. Изявлението включва плана на Huobi за разширяване на услугите си извън Китай.

Междувременно HashCow, оператор за добив на Биткойн с поне десет минни обекта в континентален Китай, продължава дейността си до момента. Въпреки това, компанията съобщава, че спира покупките на нови минни платформи.

След изказването от страна на Правителството в петък, пазарът тръгна надолу. Засяга голяма част от hash rate-a е разпределен в Китай – близо 75%. Този ход на доброволно местене на миньори и евентуалното преместване на голяма част от индустрията е добро за Биткойн системата. Макар и в краткосрочен план сигурността на мрежата да спадне, то в дългосрочен план ще създаде глобално разпределение на мрежата.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група