Компанията Bakkt позволява плащания чрез Google Pay

Компанията Bakkt позволява плащания чрез Google Pay
Купи и продай криптовалути

Bakkt обяви, че е интегрирала Google Pay, за да даде на потребителите си друг начин да потребяват своя Биткойн за ежедневни покупки.

В съобщението се казва, че с дебитната карта Bakkt Visa клиентите могат чрез Google Pay да превърнат криптовалутата си във фиатна валута при пазаруване.

Bakkt е компания, която започна своята дейност като компания, пазеща крипто активи. Тя беше стартираня през 2018 г. от Intercontinental Exchange (компанията майка на New York Stock Exchange) и предлага услуга за търговия с фючърси на Биткойн.

Купи и продай криптовалути

Другите услуги включват приложение за мобилен портфейл, което позволява на хората да съхраняват, купуват и продават Биткойн. Приложението позволява на потребителите да събират награди, да изпращат Биткойн на приятели и да купуват подаръчни карти с отстъпка. Той си партнира със Starbucks през 2019 г., за да позволи на хората да купуват кафе с водещата на пазара криптовалута.

Google Pay е приложение за телефони с Android, което позволява на потребителите да извършват безконтактни плащания. Приема се от милиони търговци по целия свят.

„Това партньорство е доказателство за силната позиция на Bakkt на пазара на дигитални активи, за да даде възможност на потребителите да се наслаждават на своите дигитални активи по сигурен и надежден начин в реално време“, заяви изпълнителният директор на Bakkt Gavin Michael.

Bakkt също така заяви, че ще използва Google Cloud за изграждане на анализи с изкуствен интелект, машинно обучение и функционалност за геолокация.

„Освен това партньорството с Google Cloud ще ни позволи да продължим да изграждаме най-добрата в своя клас иновативна платформа, която несъмнено може да се мащабира, за да отговори на нуждите на милиони потребители“, каза Michael.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група