Компанията на Cathie Wood – ARK Invest – в състезанието за Биткойн ETF

ARK Invest набелязва канадските крипто ETF-и
Купи и продай криптовалути

SEC е на път да одобри първия крипто ETF в САЩ.

ARK Invest, компанията за управление на инвестиции на Cathie Wood, е следващата фирма в дългия лист на чакащите одобрение за Биткойн ETF.

Бизнесът подаде молба пред Securities and Exchange Commission (SEC), въпреки липсата на развитие при всички останали компании.

Купи и продай криптовалути

💣Прочете ли CRYPTO Седмичник? – топ новина: Край на бичия пазар или не?

В момента SEC разглежда молбите за Биткойн ETF на Kryptoin, WisdomTree, Fidelity, VanEck и Skybridge Capital. Още по-сигурни баха WisdomTree и отново VanEck, които се впуснаха в надпревара за Етър ETF.

Въпреки нарастващият брой на фирмите, SEC все още не одобрява молба за крипто ETF и отлага решенията си. Може би причината се дължи на последните спадове в цената и голямата волатилност, която кара регулаторът да изчака, за да вземе адекватно финансово решение.

ETF-ите представляват акции, които са обезпечени с реалния актив. По този начин не е необходимо инвеститор да притежава главния актив, за да инвестира или търгува с него. Закупуването на ETF е удобно за институционални клиенти, защото дава възможност за лесен обмен чрез платформи за акции, а също не е необходимо съхранението на пароли.

ETF-ът на ARK Invest ще бъде търгуван на Cboe’s BZX Exchange. Wood е изключително голям поддръжник на крипто индустрията. Под нейното ръководство компанията инвестира в Coinbase и Grayscale Bitcoin Trust.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група