Конгресът прие Законът за инфраструктурата

Конгресът прие Законът за инфраструктурата
Купи и продай криптовалути

Конгресът прие законопроект от 1,2 трилиона долара за подобряване на инфраструктурата на Америка чрез различни мерки, като една от тях е събиране на данъци от крипто брокерите.

Законопроектът, който прие Конгресът с окончателно гласуване от 228-206, сигнализира за исторически момент за крипто в Съединените щати. При изготвянето на законодателството сенаторите добавиха разпоредба, която променя определението за „брокер“, за да включва организации, които търгуват с крипто активи.

Това означава, че ако законопроектът бъде подписан от Президент Biden, централизираните крипто борси като Coinbase ще се считат за „брокери“ и ще трябва да докладват своите транзакции директно на IRS.

Купи и продай криптовалути

Брокерите ще трябва да подадат 1099 формуляр, разкриващи имената и адресите на своите клиенти. Смята се, че правителството ще може да събере допълнителни 28 милиарда долара данъци чрез криптовалути в резултат на предложените изисквания за отчитане.

Когато законопроектът се изготвяше, крипто компаниите изразиха загрижеността си, че новата дефиниция за „брокер“ може да включва крипто миньорите, валидатори и дори компании за крипто портфейли и разработчици на dApp.

В началото на август, когато се изготвяше законът, Сенатът отхвърли поправката за освобождаване на крипто лицата без попечителство от новите изисквания за данъчно отчитане.

Изменението на Toomey-Warner-Lummis-Sinema-Portman искаше да изясни, че участниците без попечителство като миньори, валидатори, доставчици на портфейли и разработчици на протоколи няма да бъдат задължени да докладват на IRS.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група