Как да купим и продадем Биткойн по лесен и бърз начин

Как да купя или продам Биткойн и други криптовалути
Купи и продай криптовалути

Има много и най-различни начини за закупуване и продаване на Биткойн и други криптовалути, които пазара предлага. В тази статия ще Ви представим един от нашите любими варианти, особено подходящ за начинаещи крипто инвеститори, които също като нас желаят да подкрепят Българското.

Регистрация в платформата за криптовалути от тук.

Купи и продай криптовалути

За пример ще дадем стандартните обменни бюра за фиатни валути (лев, долар, евро.) Варианта , който ще Ви представим в тази статия е практически същия, само че работещ за криптовалути, но онлайн.

Курса при този тип обменни бюра за криптовалути при покупка е малко по-скъп от пазарния, а курса при продажба на криптовалути е малко по-нисък от пазарния.

Както при стандартните фиатни обменни бюра, така и тук хората предоставящи услугата по покупко-продажба на дигитални валути, печелят от малката разлика в курса, който предлагат.

Предимствата за използване на този тип услуги са много, едни от най-добрите са, че всичко е направено по-максималнo улеснен начин (user friendly). Получавате си парите или криптовалутите супер бързо в рамките на час, по много различни начини. Смеем да твърдим, че това е най-добрия и лесен начин за нови потребители без опит с криптовалутите. Нека пристъпим към същността:

Инструкции за търговия с криптовалути в Altcoins.bg

Ако за пръв път се сблъсквате с криптовалутите или досега не сте търгували в Altcoins.bg, по-долу ще намерите пълни указания за работа със сайта.

Преди да пристъпите към закупуване или продаване на криптовалута е нужно да се регистрирате и да преминете верификация.

Регистрация в платформата за криптовалути от тук.

Като част от изискванията по закона за мерките срещу изпиране на пари, от Altcoins.bg са задължени да изключат опцията за търговия като гост. Разбира се, ако законите позволят, в някакъв момент ще я включат отново.

Още от самото стартиране на платформата им през 2017-та  година, те винаги са се стремяли да предлагат максимално коректни и прозрачни услуги, съобразени със законите. Това няма да се промени и сега. Само по този начин техните клиенти могат да са сигурни, че парите и персоналната им информация е на сигурно място.

Това е и причината да въведат СМС-верификация при логин във вашия профил. Така няма защо да се притеснявате, че някой друг освен вас ще има достъп до личните Ви данни, както и транзакциите при тях.

Да, не работите директно със средства в Altcoins.bg и за някои може да идва в повече, но високото ниво на сигурност никога не може да бъде излишно!

Става доста бързо и получавате удобрение в рамките на няколко часа. В работно време става за около 20 минути. Ако след подаване на заявка за верификация пишете на чат съпорта, верификацията ще мине още по-бързо. След като вече сте регистрирани и верифицирани идва време за покупки/продажби на Биткойн или друга криптовалута.

Инструкции за купуване на валута в Altcoins.bg

1. Започнете от тук с избора на валута

Първата стъпка е да изберете валутата, която искате да закупите от Altcoins.bg.
След това натиснете синия бутон КУПИ непосредствено до нея.

Към момента на писане на статията Altcoins.bg предлагат търговия с Биткойн и с доста от алтернативните криптовалути на пазара. Някои от тях са: Биткойн, Етериум, Лайткойн, USDT, Ripple, Polkadot, USDC, BCH Биткойн Кеш, XMR Монеро, XRP Ripple, Zcash, Stellar, Eos, Dash, Cardano, Chainlink, Uniswap, Dai, Icon.

2. Заявете стойност на покупката

Изберете желаната от вас сума от предложените фиксирани стойности или въведете ръчно. Имате варианти за закупуване или продаване на криптовалути от минимум 100лв. до 4999лв. през изипей, а за по-големи суми – банков превод.

Изберете начин на плащане

Банковият превод към момента е най-евтината опция за покупка на криптовалути. Ако правите плащането към тях през онлайн банкиране, което силно препоръчват при този метод на плащане, транзакцията ще ви струва спрямо тарифата на банката или средно около 1 лв. Преди да направите плащането обаче, е хубаво да прочетете кога се обработват междубанковите преводи Бисера, за да имате представа в колко часа ще получат плащането по поръчката Ви. Имайте предвид, че информацията от горния линк е ориентировъчна и всяка банка обработва плащанията със закъснение от поне 30 мин. спрямо описаните там часове.

Банковият превод е евтин, но често бавен и проблемен метод за покупка на криптовалути. Бавен е, тъй като транзакцията отнема средно няколко часа, а цените на криптовалутите се променят няколко пъти в минута. Случва се, докато се получи Вашето плащане, цената доста да се е променила. Имайте предвид, че цената в поръчката ви независимо от метода, се актуализира към момента на получаване на вашето плащане по сметките на Алткойнс. 

Кеш Терминал е следващият по изгода метод, като тук допълнителната такса е 1.2% от стойността на Вашата поръчка. Тази такса е на Кеш Терминал за извършване на услугата през тяхната платформа и се добавя към сумата на поръчката Ви. За сметка на малко по-високата такса обаче, тук Вашите данни не се проверяват и този метод Ви гарантира по-голяма конфиденциалност на инвестициите. Все пак не забравяйте, че всеки доход извън трудово правоотношение, трябва да се декларира по закон.

Изипей са първия партньор, с който започнаха работа и с когото и до днес не са имали проблеми. Таксата за покупка на криптовалута през тях е най-висока – 3.6% от стойността на поръчката. Те отново се добавят към сумата, за която сте избрали да закупите коини. Срещу тях обаче получавате възможността с 10-цифрен код да платите на всяка тяхна собствена каса или с банкова карта на банкомат през услугата bPay.
Трябва да знаете, че от известно време плащанията за криптовалути могат да се правят само на собствени каси на Изипей, при франчайз партньори излиза грешка от сорта на “Неразрешен търговец”. Не се стряскайте, това не се отнася за altcoins.bg, просто на конкретния партньор не е разрешено да работи с тях като крипто търговец.
За да не се разхождате излишно, следвайте инструкциите, които ще намерите в прозореца на вашата поръчка или на имейла за потвърждение, който са Ви изпратили.
За да се възползвате от покупка на валута с банкова карта, отидете на някой банкомат и изберете услугата bPay. В полето код на търговец трябва да се въведе 60000, а след това 10- цифреният код за Изипей, който сте получили от Altcoins.bg. Това е!

4.Попълнете формата за заявка

    • Крипто адрес Крипто адрес Вашият крипто адрес. Може да дадете адрес на ваш собствен портфейл или такъв в борса. Ако все още нямате такъв, може да си направите портфейл в Exodus или да се регистрирате в борсата Binance, в която да получите закупените Биткойни.

      След като на база горната информация сте избрали подходящия метод на плащане, потвърдете информацията дотук с „Поръчай“.

 

5. Проверка на информация

Ще ви се отвори нов прозорец, в който трябва да проверите въведените от вас данни.

6. Потвърждаване на поръчката

Ако всичко е въведено коректно, маркирайте двата чек-бокса, че се съгласявате с условията за използване на сайта и сте съгласни да преизчислят вашата поръчка към момента да получаване на средствата по тяхната сметка. И двете полета са задължителни и ако не се съгласите с тези принципи, очевидно няма как да работите заедно.

7. Завършете поръчката

Завършете поръчката с „Потвърждвавам“.

Малко уточнение относно момента с преизчисляване на цената. Както е написано в Общите им условия, за момент на поръчката се счита момента, в който получат потвърждение за вашето плащане от институцията, която сте избрали за метод на Вашето плащане към altcoins.bg. На сайта им ежедневно влизат много поръчки, не всички от които се заплащат. По тази причина няма как да закупуват предварително валута от международните борси за всяка поръчка. Този факт ги принуждава да актуализират цената към момента, в който са сигурни, че поръчката ще бъде заплатена, а това естествено става, когато фактически получат плащането.

8. Финализиране на поръчката

При успешно завършване на поръчката, ще Ви се зареди прозорец с номера на вашата поръчка, данните Ви и подробности как да я заплатите.

След като получат потвърждение за вашето плащане, което става автоматично, тяхната система обработва вашата поръчка и койните се изпращат към уолета, който сте им подали в заявката. Когато финализират работата по Вашата поръчка, ще получите имейл за потвърждение. Това означава, че са наредили койните към Вашия уолет и до 15-ина мин. трябва да ги видите. Това е!

Инструкции за продажба на криптовалута в Altcoins.bg

За продажба на криптовалути през платформата на Altcoins.bg отново са нужни регистрация и верификация. По тази тема вече писахме, така че нека пристъпим към продажбата.

Регистрация в платформата за криптовалути от тук.

1. Започнете с избора на валута

Продажбата на критовалути е аналогична на тази по покупка, с единствената разлика, че този път вие трябва да изпратите криптовалутите към техен портфейл, а те да наредят плащането в лева.
Първата стъпка е да изберете валутата, която искате да продадете от списъка на сайта.

След това натиснете синия бутон Продай непосредствено до нея.

2. Заявете стойност на продажбата

Изберете желаната от вас сума от предложените фиксирани стойности или въведете ръчно.

3. Изберете начин на плащане

Ако изберете банков превод, услугата ще ви струва 1 лв. Могат да направят плащане до всяка банка в България и в СЕПА зоната. Ако решите да ви платят в банка извън България, моля първо да им пишете на [email protected], за да ви дадеат малко допълнителна информация. Да ви изпратят плащането по КИН в Ипей е напълно безплатно, тъй като постоянно поддържаме парични наличности в Ипей и можем директно да наредим плащането към Вас. За да получите плащането на каса на Изипей, ще ви струва 1.2% от сумата. Малко е по-скъпичко, но удоволствието директно да си вземете паричките кеш е нещо друго. След като сте готови с избора на метод за получаване на левовете, натиснете „ПРОДАЙ“. Ще се отвори нов прозорец, в който да проверите въведената информация за вашата продажба. Попълнете двата чек-бокса, че сте съгласни с нашите условия и се съгласявате да преизчислим вашата поръчка при получаване на монетите по нашия уолет.

Завършете поръчката с „Потвърждвавам“. Имайте предвид, че повечето особености, които важат при поръчката за покупка, важат и при продажба, затова не пропускайте да научите и как да закупите криптовалути от Altcoins.bg. При успешно направена поръчка за продажба, ще видите прозорец, подобен на този от снимката по-долу:

Малко уточнение относно момента с преизчисляване на цената. Както е написано в Общите ни условия, за момент на поръчката се счита момента, в който получим потвърждение за вашето плащане от институцията, която сте избрали за метод на Вашето плащане към нас. На сайта ни ежедневно влизат много поръчки, не всички от които се заплащат. По тази причина няма как да закупуваме предварително валута от международните борси за всяка поръчка. Този факт ни принуждава да актуализираме цената към момента, в който сме сигурни, че поръчката ще ни бъде заплатена, а това естествено става, когато фактически получим плащането.

8Финализиране на поръчката

При успешно направена поръчка за продажба, ще видите прозорец, подобен на този от снимката по-долу: Направете превода на коините. След като ги получим по нашия уолет, ще завършим вашата поръчка и ще получите имейл за потвърждение. Това означава, че вашето плащане в лв. е наредено към избрания от вас метод. Готово! Ако не намирате отговора на вашия въпрос тук, свържете се с нас на имейл [email protected]

Внимание: Криптовалутите са високо рискова инвестиция. Препоръчваме всеки бъдещ и настоящ инвеститор да се запознае и да следи последните новини и тенденции в развитието на този вид финансови инструменти. Търговията с криптовалути може да доведе до загуба на Вашата инвестиция. Ние не носим отговорност за последващи печалби или загуби. Материалите, които прочетохте не са инвестиционен съвет и всеки сам носи отговорност за своите действия и бездействия.