ШОК! Вече можем да си купим Tesla с Биткойн

Tesla продава 10% от Биткойните си
Купи и продай криптовалути

След като зашемети пазара с дръзкия си залог на биткойн по-рано тази година, Tesla Inc. ще започне да приема най-голямата електронна валута в света като плащане за своите електрически автомобили.

 

Купи и продай криптовалути

Присъединете се към нашият Telegram канал за още крипто новини 

пасивни доходи от криптовалути

Главният изпълнителен директор Илон Мъск в Сряда написа в туитър: “вече можете да си купите Tesla с Биткойн”, а плащането чрез Биткойн също ще бъде достъпно за клиенти извън САЩ по-късно през тази година. Той добави, че Tesla ще използва само  софтуер с отворен код и че всеки биткойн, платен на компанията, ще бъде запазен като биткойн и няма да бъде конвертиран във фиатна валута.

Базираната в Калифорния компания, разкри своята инвестиция от 1,5 милиарда долара в биткойн през февруари и даде знак за намерението си да започне да приема криптовалутата като начин на плащане. Водещият световен производител на електрически превозни средства направи биткойн залог, след като актуализира инвестиционната си политика през януари, за да му позволи да купува цифрови активи.

В допълнение към предоставянето на повишена легитимност на електронните валути, прегръдката на Мъск с Биткойн отговаря на неговия имидж на Maverick. Милиардерът често пише в Twitter по теми, свързани с крипто, а наскоро в интервю нарече Биткойн „добро нещо“.

Dogecoin, криптовалута за която Мъск пусна Туит, също се покачи до рекордни нива през Февруари. Мъск, рапърът Snoop Dogg и басистът на Kiss Gene Simmons създадоха голяма еуфория около монетата и надуха цената и изкуствено чрез профилите си в социалните медии.