Лидерство – бъди истински лидер на екип – урок 4

лидерство урок
Купи и продай криптовалути

Лидерство

Какво е лидерството за Вас и важно ли е то в МЛМ Бизнеса? Замисляли ли сте се до сега над тези два въпроса? За нас е много важно да разискаме тази тема като част от Вашето обучение и това не е случайно. Поради лични наблюдения става ясно, че в България огромен процент от хората, градящи екипи в МЛМ инвестиционната индустрия си нямат ни най – малка представа, че всъщност носят отговорност за своите преки и непреки партньори. “Лидерите”, работещи масово на пазара ни нямат ни най-малко намерение да помагат и да развиват своите последователи. Крайната им цел е една – комисионна от продажба, след което продължават да търсят как и на кой да направят следващата продажба и забравят факта, че нещата не функционират точно така.

Основно правило е освен да правим лични продажби, преди да преминем от една на втора, да сме убедени, че нашият първи инвеститор е запознат с цялата нужна информация, отговорено му е на всички въпроси и му е даден пътя, по който да се развива. Когато обгрижим всеки наш партньор и научим всеки в нашият екип да се грижи, и да помага на максимум на всеки нов член в дълбочина, едва тогава можем да преминем към още нови продажби. Това не е просто запълване на точки и вадене на пари – ТОВА Е ОТГОВОРНОСТ КЪМ ХОРА, КОИТО СА ВИ ПОСЛЕДВАЛИ И ПОВЯРВАЛИ! 

Купи и продай криптовалути

В този материал ще Ви споделим една история за позабравено Българско име, която дава пълната картина върху това какви да бъдем и защо е нужно да сме такива за да постигнем успехи в този и в много други видове бизнеси.

 

Присъединете се към нашата инвеститорска Телеграм група, в която ще получавате първи информация за текущи и бъдещи актуални инвестиционии компании и потенциални алткойн сигнали за удвояване на вашият капитал.

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Пенчо Иванов Семов е известен габровски индустриалец от началото до средата на 20 век, известен с благотворителната си дейност по подпомагането на много обществени начинания. Наричан е „българският Рокфелер“ и „най-социалният индустриалец на Балканите“ Неговото богатство се е равнявало на 1 милиард и 100 милиона златни български пари (над 22 милиарда български лева). Още по тези времена тогавашните Българи са говорили, че неговото богатство идва от гърнета с жълтици, намерени в стената на къщата му. Има и други легенди за неговото богатство, но те не са обект на коментар сега.

С гордост можем да го наречем най-богатият българин, живял някога.

Роден е в с. Цветковци(Габровско), неясно точно кога – посочват се  1872, 1873 или 1875 г. Баща му е селянин, преселил се в Габрово. Едва изчаква сина си да завърши 5 клас (1886 г.) и го взема със себе си да пътува и търгува. С много усилия и труд младежът спестява пари и се включва (1898 г.) в производството на сапун в Габрово. Успехът е бърз, но по-важното е, че печели уважение. Вече го наричат не просто „Пенчо“, а „Господин Семов“, а младежът още няма 30 години. Той е собственик на една от най-бързо развиващите се фабрики за производство на вълна. След като минава на тежка работа през Манчестър и Виена, за да научи как работят всички машини и какви са най-добрите технологии в бранша по онова време, той купува счупен стан, счупен но съвременен. Купува го защото знае как да го поправи и ето, че отваря малка работилница в краен квартал на града, която по-късно се оказва една от водещите тъкачни фабрики в цял свят. Той първоначално не е от скромните и въпреки малкото помещение закача голяма табела, гласяща “ФАБРИКА-УСПЕХ”.

 

Нека Ви разкажем една история от живота на този така деен човек. В лют зимен ден на само 12 годишна възраст малкият Пенчо, заедно с баща си тръгва от Тутракан за незнайно Добруджанско село, за да му помогне в търговско пътуване. Незнайно как по пътя се загубва и изчезва във виелицата. Било толкова студено и 12 годишното дете все повече замръзвало, а следа от баща му нямало. Бащата учил сина си когато изпадне в затруднение да потропа на вратата на някоя от по-големите къщи, защото те имат какво да споделят, за да му помогнат. Спомнил си бащината заръка, но нямало нито една къща, която да свети, всякаш всичко било умряло. В този момент без да се осъзнае как се озовал пред вратата на най-бедната къща на селото. Нищо си нямали сиромасите, но спасили малкото дете. Запалили единствените дърва, които имали и стоплили малкото момче.

Пенчо Семов, бъдещ индустриалец, ще запомни този първи урок в живота си.

За добротата на сиромасите

Комунистите унищожават личния архив на Семов, запазени са много малко от неговите лични тефтери. В един от тях има над 500 писма от молители от къде ли не в България. Един молил за пари, друг за болно детенце, за камбанария на църквата, за книги на читалището и т.н. За всяко едно от тези над 500 писма, Семов лично нарежда и пише – “Да се изпълни, без да се казва от къде идват парите”.

В първото си завещание от 1928г. той завещава средства за построяването на сграда, на “Съюза на индустриалците” в гр. Габрово, създава Стопанското училище “Хаджи Радка Петка Семова”, подкрепя женското дружество “Майчина Грижа”.

Дарява 50 000лв. за фонд за издръжка на трапезарията към дружеството, а през 1920г. дарява и родната си къща за място, където да се настани трапезарията и много други дарения в полза на населението.

И тъкмо когато нещата в живота на този така забележителен човек се нареждат прекрасно, не след дълго идва и следващият му много ценен и ужасяващ урок. В живота му идва

Ужасяващата туберкулоза

Първо взема жена му, после едното дете, след това и другото. Не знам как човек се изправя отново след подобна загуба, що за сили е имал този човек… Пенчо Семов продължава напред, по късно се жени отново, но няма свои деца. Осиновява едно от децата на директорите на фабриките си, а после и едно  момиченце. От тук на сетне му остава само да работи.

Пенчо Семов построява над 12 болници и центрове за борба с тежката болест. Той спонсорира изпращането на лекари и милосърдни сестри да се обучават в Швейцария и Франция, където по това време се намират най-добрите специалисти за борба с тежката болест. Скоро ефектът става видим, през периода 1935г. – 1942г. България е постигнала най-добрите нива за борба с коварната болест, които са равни с тези във Франция и Швейцария. И всичко това, благодарение на щедрото дарителство и добрия менинджмънт на Габровския благодетел.

Скоро личната му  фабрика “УСПЕХ” заработва все по-добре. Тогва разбира, че само със станове не става,

“хора трябват”

Тогава разбира, че чувството за познавач на човешкия характер му е развито от ранна детска възраст заради баща му, който го е водил постоянно по търговски срещи. Той инвестира големи суми пари, за да изпрати в чужбина свои кадри, които много добре е преценил предварително, за да се обучават и да придобият умения, които в последствие да използват в родната си страна. Забележете разликата, в днешно време родителите изпращат децата си да учат и работят в чужбина, а тогава човекът е изпращал хората си да се научат и да дойдат да работят в България.

Твърди се, че основите на съвременното пенсионно и здравно осигуряване са поставени в Европейските страни от Германия и заводите на “Siemens”, от Франция и от Англия. Но малко известен факт е, че Пенчо Семов въвежда един от първите видове здравно и пенсионно осигуряване за работниците, които безкрайно цени и уважава. Той заделя специален фонд, който се грижи, ако “Недай си Боже” да стане инцидент с работник, да има пари да се лекува и да има достоен живот след инцидента. В болниците му се лекуват напълно безплатно тези, които имат дори и  само 1 ден трудов стаж за него.

Децата на работниците учат в училища и колежи, които Семов прави и спонсорира.

Уникален човек е бил Пенчо Семов, молим се никога да не остава като един от забравените герои на България, защото такива хора трябва да се помнят. Ако днес имате път към Габрово, моля напишете в адреса на вашия GPS, улица “Успех”№ 3. Ще откриете една красива, но скромна двуетажна къща, която днес пустее. Това бил домът на Пенчо Семов, когато го питали защо живее там след като е толкова богат, той горделиво отговарял ” Господа, как защо?! Защото къщата ми се намира на точно 27 крачки от канцеларията на фабрика “Успех”.”

От кратката история, която споделихме с Вас, следва да извлечем кредото за успеха в живота на неукото момче от с.Цвятковци, а именно – ТРУД, ЛЮБОВ И ПОСТОЯНСТВО. 

В неговата вила е имало уникален парк с изкуствено езеро, над езерото имало мост, в края на живота си Пенчо Семов имал навика да се разхожда около езерото, да застава на моста, да потропа с бастуна по перилата. Рибите се събирали, а той ги хранил и се наслаждавал на прекрасните дни. Когато заръчва на майсторите да построят моста, Семов има специално изискване, мостът да е с три постамента, на всеки от които с мрамор да бъде записано неговото кредо за успех в живота – за човека, за който до края на живота му твърдели, че е успял заради гърне с жълтици – на трите колони пишело – ТРУД, ЛЮБОВ, ПОСТОЯНСТВО.

Това е и нашият урок към Вас – “Лидерите на България”, не вярвайте на гърнета с жълтици, днес гърнетата имат много имена, наричаме ги куфърчета, връзки и т.н.

Не ни разбирайте погрешно, не казваме, че тези неща ги няма, но най-опасното нещо е да вярваме в тях. Сигурно сте чували за концепцията “Ограничаващо вярване”, това е когато самите ние искренно вярваме в нещо, което не само, че не ни помага, а ни и вреди. С това вярване ние започваме да живеем и то започва да променя живота ни. Това вярване буквално като автоимунно заболяване все повече ни разболява и пречи.

Ще ви дадем пример, в средновековието хората дълбоко са вярвали, че къпането е вредно и за това  са го правили много рядко. Днес вече не вярваме в толкова очевидно погрешни неща, но за съжаление живота ни е обграден от много други, не толкова очевидни ограничаващи вярвания. Едно от тях е вярата в гърнето с жълтици. Не твърдим, че днес няма такива неща, но обедено твърдя, че ние като ЛИДЕРИ не трябва да учим никого да вярва в гърнета, защото хората никога няма да се осмелят да пробват. Това е унищожително разбиране, което елиминира разбирането за необходимост от полагането на усилия. Това убеждение провокира хората да вярват, че успеха е в обстоятелствата, в съдбата, в късмета, а не в ТРУД, ЛЮБОВ И ПОСТОЯНСТВО.

Надяваме се, че историята на неукото момче от Цвятковци Ви е убедила в обратното и че успеха не е нещо, с което се сблъскваме случайно, а той най-често е съзидателния плод на Вашите ТРУД,ЛЮБОВ И ПОСТОЯНСТВО. Бъдете истинските лидери и давайте пример на всички с тези 3 качества. Трудете се, обичайте и не спирайте да опитвате, докато не успеете!

 

Моля прочетете споделената информация в следния ред:

    1. Система на работа с високо доходни инвестиционни компании. 
    2. Как да презентираме инвестиционна компания – урок 1

    3. Как да презентираме инвестиционна компания – урок 2
    4. 10-те най-големи грешки в сферата на продажбите – урок 3

    5. Лидерство – Бъди истински лидер на екип – урок 4

 

Присъединете се към нашата инвеститорска Телеграм група, в която ще получавате първи информация за текущи и бъдещи актуални инвестиционии компании и потенциални алткойн сигнали за удвояване на вашият капитал.