Какво е мастърнод и как можем да изкарваме пари от него

мастърнод
Купи и продай криптовалути

Какво е Мастърнод

ИСКАТЕ ДА ИНВЕСТИРАТЕ ВЪВ ВАШ СОБСТВЕН МАСТЪРНОД – СЛЕДВАЙТЕ СТЪПКИТЕ В НАШАТА СТРАНИЦА – УСЛУГИ

 

Masternode по своему е криптовалутен  портфейл, който пази пълно копие на blockchain в реално време.

Купи и продай криптовалути

Мастърнод е крипто  портфейл, който поддържа мрежата, като съхранява цялото копие на регистъра на монетите в реално време. В замяна Masternode ще получи монети като награда. Това е чудесна алтернатива на стандартния метод на копаене на криптовалути (за него можете да прочетете тук). Или най-просто казано, тъй като транзакционната система при криптовалутите е децентрализирана, все пак някой трябва да извършва процесите по валидиране на всяка една транзакция. Тук транзакциите преминават през всеки един портфейл (тип мастърнод) и се валидират, за което собственикът на портфейлът получава награда.

Разбиране на Мастърнод идеята

За да ви дадем възможност да разберете по-нататък Masternodes, нека разгледаме различните видове блокове, които съществуват.

Има два често срещани типа Blockchain, а именно:

  • POW (доказателство за работа)
  • POS (доказателство за залог)

Всяка Blockchain има свой собствен уникален механизъм, чрез който обработва транзакциите.

POW (Bitcoin е в тази категория) се поддържа от “миньори”. Те потвърждават транзакциите чрез “добив” на блокове, които в крайна сметка се добавят към блокчейн. Те постигат това с помощта на специален хардуер, или компютри с много видеокарти.

Мислете за тази техника като компютри, които обработват данните при много високи скорости и по същество познават отговорите на пъзелите. Устройството, което получава правилния отговор, получава възнаграждение. Основното предизвикателство с POW обаче е високата консумация на енергия.

Това доведе до преминаване към POS като алтернатива. POS Blockchain се поддържа от Masternodes. Както споменахме по-рано, Masternodes са портфейли, които позволяват обработка на транзакции в рамките на Blockchain и в замяна получават награда от създадените блокове. Те оперират по система, която е базирана на обезпечение, за да гарантира предоставянето на истински услуги. Те действат като гръбнака на мрежата на Blockchain или ако искате като свързана система за валидиране.

Ако не се бъркаме екипът на Dash бе първият, които прие модела Masternode.

И така, колко можете да изкарате от управлението на Мастърнод

Masternode ви дава възможност да спечелите пасивни приходи от участие във функциите за поддръжка на мрежата. Все пак, няма точен отговор, който да ви дадем. Обикновено това зависи от следните фактори:

  • Монетата, с която изберете да създадете мастърнода.
  • Броят на създадените в последствие мастърнодове.
  • Повишаването/понижаването на евентуалната стойност на монетата в бъдеще.

Например, използването на Masternode за Dash е вероятно да ви спечели награда от около 10% годишно и създаването му струва $168,827.55, докато мастърнод на стойност $63.79 по моментна стойност ще ви донесе около 1000% годишна възвращаемост. Като навсякъде другаде и тук има риск, който може да управляваме чрез създаването на различни мастърнодове. И когато цената на някоя монета върви надолу и губим, останалите да коригират загубата и отново да сме на печалба.

 

Praetorian Group – ТОП КОМПАНИЯ ЗА 2020г. с всекидневна доходност от 1% до 1,5%, занимаваща се с разпространението, доставката, монтажа и отдаването под наем на АТМ Битомати.  (Битомат – банкомат за покупка и продажба на Биткойни и основните криптовалути.)

пасивни доходи