Защо медиите обичат да “погребват” Биткойн

смърт на биткойн
Купи и продай криптовалути

Следващият срив на пазара на криптовалути и Bitcoin предизвика нова вълна на смъртни присъди от медиите. Техните заглавия говорят сами за себе си.

“Джейми Димон и Уорън Бъфет се пресмиват за последен път над Биткойн “, пише Bloomberg.

Купи и продай криптовалути

“Уорън Бъфет е бил прав през цялото време за случващото се с Биткойн”,озаглавена статията в Sydney Morning Herald. Financial Times, междувременно направи видео наречено “Bitcoin: мечтата умира”.

Не прилича ли всичко това на дежа вю ?

Не е първият път, когато някой обяви смъртта на Bitcoin. Уебсайтът Bitcoin Obituaries (Bitcoin Memorial Book) проследява всяко погребение на основната криптовалута. Сайтът проверява заглавията на всички статии от основните финансови и икономически медии и от 2010 г. насам е записал новината за смъртта на Bitcoin, и кирптовалутите в базата данни с над 300 статии. Първата в базата данни беше статия на Underground Economist, озаглавена “Защо Bitcoin не може да бъде валута?”, публикувана през декември 2010 г.

Сайтът има и раздел, озаглавен “Генератор на некролози”, който може да ви помогне да намерите заглавието на следващата погребална статия.

“Нуждаете се от заглавие за вашия некролог? Кликнете върху бутона “генериране” и ще ви съберем уникално заглавие от тези, които вече са налични в базата данни на нашия сайт. “

Един от потребителите на Reddit отиде още по-далеч и използва базата данни на сайта, за да заснеме най-известните некролози.

Bitcoin Memorial Book: Защо медиите обичат да погребат основната криптопродажба

Всеки път мечият пазар (пазар, който се характеризира с понижаващи се цени) на криптовалутната индустрия е придружен от вълна на негативни статии и материали, които биха могли да ви погребат живи. Този цикъл продължава да се повтаря.

Неотдавнашният колапс на пазара без съмнение обаче предизвика много проблеми. Много инвеститори през 2017 г. излизат от играта, а експертните прогнози за бързото избухване на цената на биткойн изглежда абсурдно.

Въпросът дали основната криптовалута някога ще се изкачи на предишните си височини или ще завладее нови, остава отворен, но редовните и погребения, които се подреждат от медиите вече изглеждат неубедителни.

 

Харесайте нашата страница във фейсбук и ни последвайте в Twitter.

Инвестирайте при нас и печелете напълно пасивно от реална бизнес възможност.