Кметът на Маями желае да превърне града в център за добив на Биткойн

Кметът на Маями иска да превърне града в център за добив на Биткойн
Купи и продай криптовалути

Кметът на Маями Франсис Суарес, говори за желанието да се създаде център за добив на биткойни в града.

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

пасивни доходи от криптовалути

Купи и продай криптовалути

Според него 90% от миньорите добиват първата криптовалута, използвайки „мръсна енергия“ извън САЩ.

„Част от проблема с биткойн е, че 90% от добива не е в САЩ, а в страни с мръсна енергия. Това е причината, поради която добивът на биткойни се счита за мръсен бизнес “, каза Суарес.

Според кмета на Маями, Съединените щати са готови да предоставят на големите биткойн миньори достъп до възобновяеми енергийни източници. Той е убеден, че Америка трябва да добива повече цифрово злато, включително поради съображения за национална сигурност и опазване на околната среда.

Според индекса за консумация на енергия на биткойн за 28 март индикаторът е подновил рекорда си за всички времена: годишното потребление е достигнало 89,9 TWh.

Според анализатори производството на криптовалута излъчва около 60 милиона тона въглероден диоксид годишно , а всяка покупка на биткойн на стойност 1 милиард долара е еквивалентна на годишните емисии на въглерод от 1,2 милиона автомобила.

Ще припомним, в края на 2020 г. Суарес заяви, че е “отворен за проучване” възможността да инвестира 1% от резервите на градския бюджет на Маями в биткойн.

През февруари той говори за възможността за изплащане на заплати на държавни служители в първата криптовалута. Властите в Маями гласуваха да проучат възможностите за интегриране на биткойн в общинската инфраструктура.

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

пасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група

Facebook страница