Michael Saylor с нова Биткойн покупка

Michael Saylor с нова Биткойн покупка
Купи и продай криптовалути

Компанията за бизнес софтуер MicroStrategy добави близо 9 000 Биткойна към своите активи през третото тримесечие, като общата сума в баланса ѝ достига 114 042 BTC към 30 септември 2021 г.

С Биткойн, който в момента се търгува на около 61 000 долара, MicroStrategy вече притежава зашеметяващите 7 милиарда долара от водещата криптовалута.
Според финансовите резултати на MicroStrategy за третото тримесечие, фирмата е похарчила общо 3,160 милиарда долара за закупуване на притежаваните от нея Биткойни, със средна цена на покупка от 27 713 долара на монета.

MicroStrategy за първи път започна да проучва Биткойн инвестициите през 2020 г., когато фирмата направи първата си покупка за 425 милиона долара.

Купи и продай криптовалути

През февруари тази година фирмата отново влезе в заглавията, когато закупи допълнителни 19 452 Биткойна на стойност 1,026 милиарда долара, увеличавайки своите криптовалути до приблизително 4,5 милиарда долара.
Оттогава MicroStrategy многократно добавя Биткойн към баланса си, като главният изпълнителен директор Michael Saylor, един от най-влиятелните защитници на Биткойн, каза, че фирмата не планира да продава.

Инвестициите в Биткойн на MicroStrategy също вдъхновиха компании като Square и Tesla да последват стъпките на фирмата. Michael Saylor каза, че ще продължава да добавя от криптовалутата в баланса на компанията и че той лично има 17 732 Биткойна, закепуни на средна цена от 9 882 за койн.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група