MicroStrategy с още 400 милиона долара за допълнителни инвестиции в биткойн

micro strategy bitcoin
Купи и продай криптовалути

Доставчикът на софтуер за анализ MicroStrategy Incorporated обяви намерението си да емитира 400 милиона долара в ценни книжа , дължими до 2025 година. (Старши конвертируема банкнота е дългова ценна книга, която съдържа опция, при която банкнотата ще бъде преобразувана в предварително определен размер на акциите на емитента.)

 

Купи и продай криптовалути

Компанията планира да инвестира приходите в биткойн в съответствие с политиката си на управление на резервите.

телеграм cryptomaniabg

Квалифицираните институционални инвеститори ще могат да купуват дългови ценни книжа.

Бележките ще бъдат необезпечени приоритетни ангажименти на MicroStrategy. Лихвите ще им се начисляват на всеки шест месеца.

Датата на падежа е 15 декември 2025 г., ако компанията не изкупи обратно или не конвертира ценните книжа по-рано в съответствие с условията на тяхното издаване. След 20 декември 2023 г. MicroStrategy може да изкупи всички или част от бележките.

Компанията ще преобразува банкнотите в парични средства, обикновени акции клас А или комбинация от тези активи.

През август MicroStrategy беше първата компания, регистрирана в Nasdaq, която преобразува част от капитала си в биткойн. Компанията закупи 21 454 BTC – приблизително 250 милиона долара по това време.

През септември фирмата увеличи инвестициите в първата криптовалута в съответствие с новата политика за управление на резервите и придоби допълнителни 16 796 BTC за 175 милиона долара.

Припомнете си, че в началото на декември MicroStrategy увеличи резервите си в биткойн с още 2 574 BTC, закупени за 50 милиона долара.

Прочетете повече: “Най-популярните криптовалутни термини и фрази”

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми