MicroStrategy инвестира допълнителни 650 милиона долара в биткойн

Microstrategy биткойн
Купи и продай криптовалути

Доставчикът на аналитичен софтуер MicroStrategy допълнително закупи 29 646 BTC на стойност 650 милиона долара, заяви изпълнителният директор Майкъл Сайлър в понеделник, 21 декември.

 

 

Купи и продай криптовалути

Средната цена на последната покупка беше 21 925 долара за монета, включително такси и разходи.

Прочетете още: “Данните на милион потребители на биткойн портфейли на Ledger бяха публикувани”

Към 21 декември 2020 г. MicroStrategy притежава приблизително 70 470 BTC. Средната цена на един Биткойн според всички техни покупки е 15 964 долара.

„Компанията продължава да вярва, че биткойн ще предостави възможност за по-висока възвръщаемост и запазване на стойността на капитала с течение на времето в сравнение с паричните средства“, каза Фонг Ли, финансов директор на софтуерния доставчик.

Според Yahoo Finance, MicroStrategy Inc. нарасна с 1,14% след отчитане на допълнителни инвестиции в Биткойн. По време на писането цената на акциите на Nasdaq е 301,20 долара.

Данни: Yahoo Finance.

Настоящият пазарен лихвен процент е над 41% над неговата справедлива стойност, въз основа на прогнози на анализатори, анкетирани от Yahoo Finance. За фундаментален анализ акциите се считат за надценени, ако текущата им пазарна цена значително (обикновено 15% или повече) надвишава тяхната справедлива стойност. Последните трябва да вземат предвид цялата налична информация и да се основават на един или друг метод (DCF, множители) или на тяхната комбинация.

Според bitcointreasuries.org стойността на криптовалутата, която доставчикът на аналитичен софтуер е придобил тази година, се оценява на 1,6 млрд. Долара.

Поддържането на Биткойн на текущи нива или по-нататъшния му растеж ще помогне за преразглеждане на справедливата стойност нагоре и ще намали степента на надценяване на акциите на MicroStrategy.

На 5 декември Сайлър обяви третата си инвестиция в Биткойн. След закупуването на 21 454 BTC (~ 250 милиона щатски долара по обменния курс към момента на сделката) през август и 16 796 BTC за 175 милиона долара през септември, компанията придоби допълнителни 2 574 BTC за 50 милиона долара.

На 11 декември MicroStrategy Inc. обяви привличането на 650 милиона долара финансиране за последващи инвестиции в Биткойн.

 

телеграм cryptomaniabg

Последвайте ни тук👇

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми