MicroStrategy може би ще продаде акции за $1В, за да купи още Биткойн

Capital Group Division купува 12% от пакета акции на MicroStrategy
Купи и продай криптовалути

Биткойн вече заема голяма част от treasury-то на компанията за софтуер, но явно иска още.

Вчера MicroStrategy подаде апликация пред  SEC за издаването на нови акции клас А, които ще се продадат на публична продажба. Това ще даде възможност на компанията да продаде акции, за да удовлетвори текущите необходимости на компанията – дали това включва Биткойн, навярно да.

“Възнамеряваме да използваме нетните приходи от продажбата на всякакви обикновени акции от клас А, предлагани по този проспект, за общи корпоративни цели, включително придобиване на Биткойн”, пише фирмата.

Купи и продай криптовалути

 

🌋Прочете ли CRYPTO Седмичник ? – топ новина: защо El Salvador прие Биткойн закон, последиците за долара?

 

Това обаче не означава, че на 100% MicroStrategy ще използва средствата, за да закупи още от криптовалутата. Досега компанията притежава общо 92,075 Биткойна ($3.7B). Наскоро бизнесът продаде облигации за $500М, с чиито приходи финансира поредната си покупка от криптовалутата.

SEC е наясно с политиката по акумулиране на Биткойн. В доклада си MicroStrategy казва: „Концентрацията на нашите държани Биткойни увеличава рисковете, присъщи на нашата стратегия за придобиване на Биткойни“. „Обслужването на дълга ни ще изисква значително количество кеш и може да не разполагаме с достатъчен паричен поток от нашия бизнес, за да платим задлъжнялостта си.”

Въпреки това компанията започна закупуването на Биткойн още на цена от $11,653 за койн и е реализирала добри печалби, имайки предвид, че валутата удари $64,400, макар и след последния спад да се търгува на цени от $40,000.

MicroStrategy предупреждава, че волатилността на Биткойн влияе пряко на цените на акциите на компанията. 

„Нашите биткойн холдинги са по-малко ликвидни от съществуващите ни пари и парични еквиваленти и може да не са в състояние да служат като източник на ликвидност за нас в същата степен като пари и парични еквиваленти“ – пише апликацията. След толкова покупки на крипто обаче въпросът е: Останал ли е въобще някакъв свободен кеш в баланса на компанията?

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група