MicroStrategy продава облигации за $500М

MicroStrategy продава облигации за $500М
Купи и продай криптовалути

Продажбата на $400М корпоративен дълг не беше достатъчна за нарасналото търсене от страна на инвеститорите.

Бизнесът за софтуер MicroStrategy повиши сумата на корпоративен дълг, която ще издаде, от $400М на $500М. Публичната компания ще използва събраните пари, за да направи следващата от многобройните си покупки на Биткойн. Досега MicroStrategy държи 92 079 Биткойна.

📅Прочете ли CRYPTO Седмичник ? – най-важните новини!

Компанията е решила да увеличи бройката на облигациите, които ще предлага, поради повишено търсене на този инструмент от страна на институционалните инвеститори, които ще получават годишният лихвен процент от 6.125%.

Купи и продай криптовалути

Продажбата на облигациите ще даде шанс на компанията, ръководена от един от най-големите Биткойн фенове – Michael Saylor- да се възползва от спадналата напоследък цена на криптовалутата-майка. В момента на писане цената на Биткойн е $35 130.

Въпреки, че дори сегашната спаднала цена на Биткойн е по-голяма от средната цена за закупен Биткойн от MicroStrategy, която е $24 450 за койн, компанията регистрира загуба от $248.5М, поради преоценка на криптовалутите си. Със спада на цената на Биткойн, цената на компанията също претърпя поражения.

Докато обаче институциите “точат зъби” на облигациите на MicroStrategy, цената на акциите спадна с 2% за днес. 

През февруари бизнесът продаде конвертируеми облигации за $900М, като една акция струваше $100, сега обаче същата акция струва едва $65.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група