Акциите на MicroStrategy скачат след поредната Биткойн поръчка

Robinhood скоро ще даде възможност за преместване на Dogecoin, казва COO-то
Купи и продай криптовалути

Тех компанията съобщи за още един голям залог на дигиталното злато.

Новата покупката е на стойност $15М, а Michael Saylor добави още 253 Биткойна в своята крипто кошница и богатството му достигна завидните $5.4В.

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Купи и продай криптовалути

пасивни доходи от криптовалути

След новината акциите на компанията скочиха, като към момента на писане цената е $720.55, нагоре с 2.41%.

През изминалата седмица BTIG (компания за финансови услуги) спомена в доклада си, че очаква цената на Биткойн да удари $95 000 до края на 2022. Покачванията на цената на акциите на  MicroStrategy често се движи в същата посока както кривата на Биткойн. 

Michael Saylor не се сдържа и се похвали в Twitter, че фирмата му държи 91,579 Биткойна, закупени на обща цена от $2.226В на средна цена от $24,311 за койн. Макар някои да мислеха, че Saylor прекалява, досега неговата инвестиция реализира възвръщаемост от 144%.

Историята започна през Август 2020, когато MicroStrategy закупи Биткойн за $250М. Тогава Saylor каза, че криптовалутата е „надежден пазител на стойност и привлекателен инвестиционен актив с по-дългосрочен потенциал за поскъпване от притежаването на пари в брой“.

От тогава до днес Saylor продължава да разпространява идеята си, че всички големи компании, държащи кеш в баланса си, трябва моментално да закупят Биткойн. В противен случай печатането на пари от FED ще намали покупателната способност на спестяванията им.

Автор: Милица Димитрова

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

пасивни доходи от криптовалути

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група

Facebook страница