Какво представлява Monero XMR

Monero xmr
Купи и продай криптовалути

Монеро, означен като “XMR”  с визията на разпознаваеми оранжеви и сиви нюанси е най -голямата криптовалута, фокусирана върху анонимността в момента.

Какво точно е Monero и как се различава от Bitcoin?

Monero е внедряване на стар протокол от блокчейн, наречен “CryptoNote”. Това е в ярък контраст с някои от другите криптовалути от топ 10 през изминалата 2017г.

Екипът на “Монеро”, оценявайки еволюционния път, изваян от загадката на индустрията Сатоши Накамото, вярва че Биткойн е пропуснал ключова характеристика. Именно анонимността.

Купи и продай криптовалути

При блок-веригата на Bitcoin процедурата е такава, че за всяка Bitcoin транзакция всеки човек може да прегледа отворената книга. Така могат да се търсят и идентифицират както адресите на получателя, така и на подателя на портфейла. Чрез използването на Bitcoin за ежедневни транзакции ние доброволно предоставяме нашата финансова история пред света за одит.

Стремежи към по-добра анонимност

Екипът на анонимната криптовалута се стреми да намери по-ефективен начин за заглушаване на подателите на транзакции, без да се компрометира сигурността, прозрачността и децентрализацията, очаквани от топ криптовалутите на пазара. Те намериха своя отговор при потвърждаване на транзакциите с алгоритъм за множество подписи, подходящо наречен “ring signature”. С него няколко страни потвърждават, че една и съща транзакция е изпратена от един и само един от множеството подписи. След като тази транзакция бъде потвърдена и добавена към следващия блок на “Монеро” не е възможно всеки да знае точно кой от многото подписи, от които идва сделката е реалният.

В допълнение Monero се занимава с връзката чрез създаване на блок-верига от транзакции, които показват публични ключове за еднократно използване вместо блок-верига от транзакции, показващи повторно използвани пощенски адреси.

Важно е да отбележим още два различни факта за Monero. Първо, това е единственият от топ 10 на най-големите проекти, които не са подкрепени финансово, логистично или законно от частна или публична институция (към декември 2017 г.) Второ, общността Monero е също така особена за нови потребители, които искат да спекулират или да се обогатят бързо в крипто пространството – те плодоносно казват на потребителите да не купуват Монеро без да са направили свои собствени проучвания за него.