Ню Йорк затвори врата пред носа на Тетър. Ще последват ли и други щати?

Ню Йорк затвори врата пред носа на Тетър. Ще последват ли и други щати?
Купи и продай криптовалути

Във вторник iFinexр, компанията-майка на Tether и крипто борсата Bitfinex се споразумяха с Главния прокурор на Ню Йорк след двугодишно разследване.

 

Споразумението беше взето с наказания за компанията, която трябва да плати солидната глоба от 18.5 милиона долара и да затвори врати в Ню Йорк. Забраняват се и сделките с компании, чийто седалище се намира в щата. iFinexрще трябва да представя и тримесечни отчети, доказващи стойността на резервите си.

Купи и продай криптовалути

 

И докато компанията публично се радва на постигнатия консенсус, то се намери някой, който да утоли страстите. Правни експерти твърдят, че iFinex ще остане под зоркия поглед и на други държавни прокурори и може да затвори дейността си и за други щати.

 

Делото бе повдигнато през април 2019 след като Главният прокурор обвинява Bitfinex в незаконно взет заем от Tether за 850 милиона долара за покриване на изчезнали средства. Tether е предоставила заема от свои резерви, като в същото време е водила политика на покритие 1:1 – Tether:Долар. Това означава, че всички клиенти на Tether са били поставени под риск и валутата не е била покрита напълно.

 

Тези факти накараха много личности да поставят сигурността на Tether под въпрос. 

Според Olta Andoni, професор по Право в Chicago-Kent College, Главният прокурор на Ню Йорк ще “наблюдава много, много отблизо (компанията), защото все още има това право”.

 

Според Marc Boiron, който наскоро зае главна позиция в dYdX (платформа за крипто заеми), двата най-популярни щата Калифорния и Тексас, може да повдигнат обвинения срещу Tether, независимо колко добре се справя фирмата. Мотивите му са, че двата щата не са били достатъчно стриктни към валутата, а тя може да причини финансови щети на населението им.

 

Tether не остана назад и се самозащити. На въпроса дали са повдигнати други обвинения срещу компанията, главния адвокат, Stuart Hoegner сподели “Ние имаме положителни сътруднически отношения с всички държавни агенции, с които работим, и ние ще продължим по този начин”.

Автор: Милица Димитрова

 

Последвайте ни тук

📲Telegram канал

📲 Telegram чат

⚡Instagram

📖Обучителна система

📢Facebook група

📈Инвестиционни програми