NFT платформата OpenSea потвърди, че вътрешен човек се е възползвал от информация

NFT платформата OpenSea потвърди, че вътрешен човек се възползвал от информация
Купи и продай криптовалути

OpenSea, водещият пазар за NFT, потвърди, че един от неговите ръководители е използвал вътрешна информация, за да се възползва от продажбата на NFT. Конкретната творба е била закупена от служителя непосредствено преди листването ѝ на главната страница на сайта.

„Вчера научихме, че един от нашите служители е закупил артикули, които е знаел, че трябва да бъдат показани на нашата първа страница, преди да се появят там публично“, пише компанията в изявление. „Това е невероятно разочароващо. Искаме да бъде ясно, че това поведение не представлява нашите ценности като екип. “

Въпреки че OpenSea не посочи името на служителя, съобщението идва след обвинения в Twitter, че Nate Chastain, ръководител на екипа по продукти е използвал позицията си, за да закупи NFT от по-малко известни колекции, точно преди те да бъдат забелязани на главната страница на платформата.

Купи и продай криптовалути

Това обаче не е първият път, в който служителят прави по добри планове. По-рано Chastain е бил обвинен, че е закупил NFT от колекция на Arya Mularama точно преди да бъде представена на първа страница на OpenSea.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група