Нова услуга в Ел Салвадор за плащане на заплати в Биткойн

Нова услуга в Ел Салвадор за плащане на заплати в Биткойн
Купи и продай криптовалути

Strike, партньор в мащабния проект за биткойнизация на Ел Салвадор, обяви новата си функция „Плати ми в биткойн“. Потребителите могат да прехвърлят част или целия директен депозит в Биткойн без такса за транзакция. „Днес всеки със сметка в Strike, независимо от вашия работодател, може да получи заплащането си в Биткойн“, пише в съобщение изпълнителният директор на Strike Jack Mallers.

Въпреки че Mallers се позовава на нарастващата инфлация и цените на жилищата в САЩ, последиците от продукта се пренасят и върху салвадорците, тъй като тяхната основна валута е долара.

Законът за Биткойн на Салвадор, предложен от президента Nayib Bukele, влезе в сила миналия месец. Законодателството прави BTC законно платежно средство в страната от 6,5 милиона и задължава предприятията да приемат актива, освен ако не са в състояние да не го направят поради технологични причини.

Купи и продай криптовалути

Според анкети, проведени преди влизането в сила на закона, повечето салвадорци са били против закона и приемането му е довело до множество недоволства и протести.

Mallers също написа, че функцията е необходима като средство за спестяване. Той каза, че натрупването на Биткойн, което се е увеличило четирикратно през последната година, е по-добър подход, отколкото поставянето на средства в спестовна сметка, която не може да върви успоредно с инфлацията.

Strike не е единствената компания, която мисли в тази насока. Американската борса Coinbase миналия месец представи функцията си „Платете в крипто“, която преобразува директните депозити в Биткойни, Етериум или други активи на борсата.

За разлика от функцията на Coinbase обаче, потребителите на Strike имат само една възможност извън фиат и това е Биткойн.

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група