Нови NFT? Един от създателите на Dogecoin прави 420 колекционерски DOGE-та

Нови NFT? Един от създателите на DOGE прави 420 колекционерски DOGE-та
Купи и продай криптовалути

Billy Markus, един от създателите на Dogecoin, иска да се възползва от популярността на монетата като продава Shiba Inu NFT-та.

Явно манията на Dogecoin не спира само до tweet-ове на Elon Musk или листването на валутата в Coinbase. Криптовалутата вече има собствена NFT линия от 420 колекционерски изображения, готови за грабване.

Billy Markus, който е един от създателите на Dogecoin, чиято идея е и тази за NFT на DOGE. Вчера той сподели в Twitter: “искам да опитам нещо ново и да изпробвам нова платформа, която позволява на създателя да направи няколко копия на едно и също NFT”, използвайки Rarible. 

Купи и продай криптовалути

📅Прочете ли CRYPTO Седмичник ? – най-важните новини!

NFT-то ще представлява въртяща се картина на монета, от едната страна на която е лицето на Shiba Inu, от другата страна – логото на Dogecoin. Markus направи три тиража на картинките.

Първата бе 181 от 420 DOGE NFT-тата бе продадена за 0.08 Етъра ($203 всеки), чрез Rarible. Вторият тираж – 3 NTF-та продадени за 0.8 Етъра ($2,031) и третият тираж бе само 1 NFT чрез Foundation, което достигна цена от 1.5 Етъра. 

Общо Markus е направил около $46К от продажбите досега.

NFT са уникални дигитални токени, повечето от които базирани на блокчейна на Етър. Те могат да представляват абсолютно всичко онлайн – картини, аудио, видео. През тази година се продадоха много NFT-та, като най-високата продажба бе тази на Beeple за $69М.

Dogecoin е meme валута, която обаче се повиши с 13,600% спрямо това миналата година. Криптовалутата е любима на CEO-то на Tesla, Elon Musk, който често повишава цената чрез свои tweet-ове.

 

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

 

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група