“Няма да стоя на пътя на крипто” – Министърът на финансите на Австралия

Няма да стоя на пътя на крипто” - Министърът на финансите на Австралия
Купи и продай криптовалути

Австралийският министър на финансите каза, че инвестицията в криптовалути е индивидуален избор и отговорност.

Според министъра Jane Hume, крипто индустрията ще продължава да се развива като нов клас активи, а Правителството на Австралия няма да стои на пътя му.

„Бих искала да изясня нещо: криптовалутата не е каприз. Това е клас активи, който ще придобива все по-голямо значение.“ – каза тя по време на конференция на  Stockbrokers and Financial Advisers Association. „Ако искате да инвестирате в Dogecoin, няма да ви преча. Личната възможност и личната отговорност са две страни на една и съща монета“.

Купи и продай криптовалути

Цената на DOGE в момента на писане е $0.32. Това е 3.57% надолу за последните 24 часа и 56.6% надолу спрямо ATH в $0.7376. Elon Musk често tweet-ва за криптовалутата, като през февруари само след негов пост, цената се е покачи с 19%.

Hume също коментира и съветите на крипто инфлуенсъри в социалните медии като TikTok. „Инфлуенсърът в TikTok, който подхранва Nokia, не е толкова различен от този, който иска да ви разкаже за наистина страхотната компания, в която току-що е инвестирал“.

“Трябва да оставим хората да правят собствените си решения, отнася се до индивидуален избор и отговорност”.

Австралия се противопоставя на големия набор от държави, които имат идеи за регулация на сектора.

През януари UK Financial Conduct Authority (FCA) забрани крипто деривативите за всички малки клиенти, казвайки, че те са “неподходящи” за тя – имат висока волатилност и недостиг на разбиране от клиентите.   

Индия също има идеи за регулации с цел предпазване на клиентите от волатилността.

През миналата седмица Gary Gensler, председател на SEC (U.S. Securities and Exchange Commission), напомни, че криптовалутите нямат регулаторна рамка, а има нужда от такака.

 

Автор: Милица Димитрова – събскайбни се към моя CRYPTO Седмичник с най-важните новини от седмицата

Присъединете се към нашият Telegram канал за още полезно съдържание

Последвайте ни тук

Telegram канал

Telegram чат

Instagram

Facebook група